Willem Holleeder en zijn carrièreswitch

by • October 4, 2012 • CoolComments (2)7200

Toen deze week bekend werd dat  Willem Holleeder in College Tour te zien zou zijn en dat Twan Huys hem zou interviewen was de kritiek niet van de lucht. Je hoort zo’n (ex)-topcrimineel geen podium te bieden was de veel gedeelde mening in de media. Twan Huys zelf reageerde op die kritiek met de stelling dat de “verheerlijking van Holleeder” flauwekul is. Tijdens dit interview voor College Tour zullen ook de aanwezige studenten Willem Holleeder het hemd van het lijf mogen vragen.

Willem Holleeder
Natuurlijk kennen we Willem Holleeder allemaal van die beruchte Heineken ontvoering en van de afpersing en mishandeling van onder anderen vastgoedmagnaat Willem Endstra. Voor beide zaken heeft Holleeder zijn straf uitgezeten en normaal zou een mens dan weer met een schone lei mogen beginnen. Blijkbaar werkt dat toch anders als je zo bekend bent als Willem Holleeder. Waar de maatschappij het toejuicht als een “reguliere” crimineel zijn activiteiten staakt en een huisje, boompje, beestje bestaan begint op te bouwen, zo wordt Willem Holleeder in de media verguisd omdat hij een column in de Nieuwe Revu heeft tegen een vergoeding van 2000 euro per ingeleverde tekst. In mijn ogen is dat een rare gang van zaken. Wat zien de mensen nou eigenlijk liever. Dat Holleeder op deze legale manier zijn geld binnenharkt of dat er weer afpersingsslachtoffers vallen. Hij moet tenslotte nog 18 miljoen euro aan de staat betalen. Ik zie liever dat hij daar voor werkt dan dat hij weer de misdaad in gaat en wij met zijn allen de kosten voor de rechtszaken op mogen hoesten. Columnist is een fijn beroep en Holleeder is nou eenmaal een bekend figuur. Bijna een mythe. Die is zijn geld ruimschoots waard.

Nieuwe Revu
Wat kwam er een storm van kritiek los toen onthuld werd dat Willem Holleeder een column kreeg in de nieuwe revu. Er waren zelf Plus supermarkten die weigerden het blad te verkopen omdat Holleeder een column schreef. En dat terwijl de veroordeelde misdadiger Willem Holleeder voorlopig niet rijk zal worden van zijn carrière in de journalistiek. Het honorarium van de columns die hij schrijft voor Nieuwe Revu gaat rechtstreeks naar een spaarrekening van het Openbaar Ministerie. Hij zal toch aardig wat columns moeten schrijven voordat de 18 miljoen euro afgelost is.  Liever op deze manier dan dat er weer complete gezinnen en families in doodsangst zitten omdat meneer Holleeder en zijn misdaadvrienden het op geld van onschuldige zakenmensen voorzien hebben. Ieder mens heeft het recht om zijn leven te beteren. Ook Willem Holleeder.

Holleeder zelf over zijn column in de Nieuwe Revu:

‘Wat zullen mijn collega’s John van den Heuvel van De Telegraaf, Gerlof Leistra van Elsevier en Harry Lesink van VN en al die anderen die me altijd het riool in hebben geschreven trots op me zijn!’

College Tour
Holleeder schijn voor zijn optreden in College Tour geen cent te krijgen. Maar het is wel zijn eerste grote interview na zijn veroordeling. Nou ja. Op dat ene momentje bij Ruud de Wild na dan. Hij schoof eerder bij Ruud de Wild aan tijdens zijn radioprogramma voor 538. Tijdens het interview voor College Tour zal Twan Huys hem het hemd van het lijf vragen en dat biedt kansen om een kijkje te nemen in het leven van Nederlands bekendste crimineel. Al die mensen die nu schande spreken van de keuze om Willem Holleeder hier een podium te bieden, zitten dan aan de buis gekluisterd. Want zo werkt dat in Nederland.. We spreken schande van veel zaken, maar onze sensatielust wint het altijd van het eigen moraal. Hypocriet noemen ze dat ook wel.

Wat mij betreft zou Willem Holleeder nog veel meer legale goedbetaalde banen of opdrachten mogen krijgen. Het houdt hem van de straat tenslotte. En op die manier betaalt hij nog iets terug aan de samenleving.

Pin It

Related Posts

2 Responses to Willem Holleeder en zijn carrièreswitch

 1. Herman Hoogendijk says:

  Ja en het is ook nog eens spannend, mensen met een podium blijken dus spannend te zijn. (kijk maar eens naar het aanbod op TV)
  Maar ik geloof geloof nog steeds dat je van een hoog podium keihard kunt af flikkeren en hoop dat dan ook dan voor een aantal podium likkers.
  Ja en Willempie is van de straat, Ook de P.C.Hooft ?
  ook een fake account van dit persoon heeft veel volgers op twitter (waar ik er ook een van ben).
  Maar als ik nadenk, Denk ik NEE deze mensen verdienen geen aandacht, geen podium, geen platform, geen verheerlijking, Wat ze wel verdienen is hun verdiende straf. In de hoop dat ze zien wat ze verkeerd hebben gedaan, het verdriet dat ze hebben veroorzaakt.
  En daar kunnen ze nog wat mee doen. Wat mij betreft door nooit meer wat van zich te laten horen tenzij ze een beetje begrip, medeleven of wat dan ook zouden kunnen tonen.
  Maar ja als je dat doet sta je op een sinaasappel kistje ipv van op een podium dus die keuze is niet zo moeilijk.
  HELAAS.

 2. […] Holleeder geen podium geboden zou mogen worden. Het was van volgens de krant van de zotte dat Holleeder te zien zou zijn in het tv-programma College Tour. Prof.mr. Stijn Franken, hoogleraar strafrecht en […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *