Man met Aston Martin pwnt zichzelf

by • October 5, 2012 • WTF?!?Comments (0)1757

Ja, het gaat over dit mannetje met een flink compensatiegedrag. Je weet wel… dikke auto, kleine… Afijn. Hij vond het nodig om met zijn Aston Martin V12 Vantage Carbon Black op Belgische snelweg E17 tussen Antwerpen en Gent 292km/u te rijden. Heel leuk natuurlijk, maar zulke snelheden horen op het circuit thuis.

De (on)fortuinlijke chauffeur liet zijn ‘raceskillz’ filmen door een ventje op de bijrijdersstoel. Vergezeld van nichtenmuziek trapte de Belg flink zijn gaspedaal in. Zoiets gebeurde ook in Nederland. Daar wist een snelheidsduivel de 308km/u aan te tikken op een autoweg. Het grote verschil is dat de Belg wél gepakt is met zijn 292 hele kilometertjes. De Nederlandse equivalent bleef onbestraft.

De Belg mag flink in zijn buidel tasten. Het lijstje met de strafmaatregelen:

  • Rijverbod van 2 jaar en 8 maanden
  • Een boete van € 4.400,-
  • Voorwaardelijk rijverbod van 2,5 jaar.

Eerlijk gezegd vind ik de straf nogal karig, gezien het gevaar. Maar ja… daar in België worden dat soort totaalmalloten tenminste wél bestraft. Daar kan de Nederlandse politie een flinke punt aan zuigen.  Oh ja… een saillant detail is dat de bestuurder ook nog bestraft wordt omdat hij zijn verzekering niet op orde had. Toch raar… zo’n dikke auto kunnen betalen, maar de verzekering dat erbij hoort niet.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *