Het land van de criminele incidenten

by • October 7, 2012 • CoolComments (0)1228

CrimineelHet weekend is weer bijna voorbij. En wat kwamen er weer een lekkere criminele incidenten voorbij in de media. Zo was er een schietpartij in Rotterdam waarbij een gewonde viel. In Velp maakte de politie een einde aan een illegaal housefeest en in Utrecht legde de politie beslag op een Porsche met daarin 60.000 euro contanten. Rotterdam was dit weekend ook het toneel van een ruzie in de “relationele sfeer” waarbij de politie zich genoodzaakt voelde om een waarschuwingsschot te lossen. Tijdens het horecatoezicht in Roosendaal wist de politie een zakkenroller op heterdaad te betrappen. Vijf mannen en een vrouw vonden het nodig om in Hoogvliet agenten te belagen. Winschoten kan weer rustig slapen want de daar opererende pyromaan is waarschijnlijk opgepakt. De politie heeft ook een 24-jarige overvaller aangehouden die verantwoordelijk zou zijn voor een overval op een tankstation in Dieren. Zwolle kan ook weer opgelucht ademhalen, want daar zijn twee winkeldievegges aangehouden van 12 jaar oud. In Deventer is een ook een winkeldief aangehouden. Hier betrof het een man die door winkelpersoneel in bedwang moest worden gehouden. Vier jongeren tussen de 15 en 17 jaar zijn bij de Ahoy in Rotterdam aangehouden voor het beschieten van een man. Al ging het hier waarschijnlijk om een alarmpistool. Noordwest Veluwe was het toneel van een serie inbraken. Nabij de verschillende woningen wordt een buurtonderzoek gehouden en het Team Forensische Opsporing zal sporenonderzoek verrichten. Ook in Breda was er sprake van een inbraak in een garage aan de Haagweg. Amersfoort kwam ook in het nieuws door een vechtpartij waarbij iemand zou zijn gestoken met een mes. We sluiten dit rijtje af met een gevalletje huiselijk geweld in Nijmegen.

Voor al die azijnpissers die altijd roepen dat onze “medelanders” met een kleurtje verantwoordelijk zijn voor bijna alle criminele incidenten in dit land heb ik een nieuwtje. Bijna alle hierboven aangehaalde incidenten zijn gepleegd door Nederlanders. Fijne blanke Hollandse mannen, vrouwen en kinderen. Dus laat dat stereotype gelul nu maar achterwege. Is beter. In elke bevolkingsgroep zitten nou eenmaal rotte appels en daar doe je niks aan. Waar we wel iets aan kunnen doen is het stigmatiseren en over één kam scheren van hele groepen mensen. Amen.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *