Nissan NSC-2015 – De eerste zelfrijdende auto

by • October 7, 2012 • CoolComments (0)1807

Zelfrijdende autoNadat we eerder deze week al de Nissan TeRRa SUV Concept auto lieten zien, is het nu de beurt aan de Nissan NSC-2015. De eerste zelfrijdende auto ter wereld. Deze auto kan zelf denken en daardoor ook zelfstandig rijden en parkeren. Science fiction haalt de realiteit in zullen we maar zeggen. De auto zit dan ook bomvol met camera’s, sensoren en computers om dit mogelijk te maken. De persoon die in de auto zit kan de auto bijvoorbeeld makkelijk parkeren door op een parkeerplaats de parkeerknop in te drukken op een smartphone. De auto rijdt dan zelfstandig weg en localiseert dan een lege parkeerplek en parkeert zichzelf. Als je bijvoorbeeld uit de winkel komt en geen zin hebt om het hele parkeerterrein over te steken met je winkelwagentje, dan “bel” je de Nissan NSC-2015 gewoon op en komt hij naar je toe rijden.

Ingenieur Tooru Futami van Nissan verklaart dat de auto op het moment dat je de parkeerknop indrukt een map uit de cloud download en vervolgens met vier camera’s de omliggende omgeving scant op zoek naar een vrij plekje. Op het moment dat de auto een vrij plekje gevonden heeft en zijn eigen locatie ook op de map gevonden heeft, rijdt hij met een rustig gangetje van zo’n 5 kilometer per uur naar de plek en parkeert zichzelf. Het is ook mogelijk om via je smartphone precies in de gaten te houden wat je auto aan het doen is. Met dezelfde telefoon is het ook mogelijk om via de camera’s te kijken wat er om je auto heen gebeurt. Mocht je iets op de beelden zien wat je niet vertrouwt, kun je met een simpele druk op de knop het autoalarm inschakelen.

Op dit moment gaat het nog om een prototype, maar in 2015 wil Nissan alle obstakels die er nu nog zijn uit de weg geruimd hebben. Dus mensen die deze auto zouden willen hebben, kunnen nu alvast beginnen met sparen.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *