Seksueel misbruik bij jeugdzorg

by • October 7, 2012 • WTF?!?Comments (2)2022

Seksueel MisbruikDe commissie-Samson is van mening dat jeugdzorg excuses moet maken voor het seksueel misbruik dat heeft plaatsgevonden in de jeugdzorginstellingen. Een woordvoerder van de commissie-Samson, die onderzoek deed naar seksueel misbruik in de jeugdzorg, bevestigde die aanbeveling zondag.

Flikker toch op met je nutteloze excuses zouden de slachtoffers moeten zeggen. Wat hebben ze daar aan. Een stukje erkenning voor het leed dat ze geleden hebben? Laat die teringlijers van jeugdzorg maar een zak geld overmaken naar de slachtoffers en gooi dat hele jeugdzorg maar eens op de schop. Het is bij jeugdzorg de ene na de andere faalactie en elke keer komen ze ermee weg.

In de Telegraaf:

Eerder lekte al uit dat de commissie vindt dat de overheid en Jeugdzorg Nederland tekort zijn geschoten in hun taak om uit huis geplaatste kinderen te beschermen tegen seksueel misbruik.

Is het godverdomme niet de taak van een instelling als jeugdzorg om kinderen te beschermen? Ik durf te wedden dat veel van de uit huis geplaatste kinderen het thuis beter hadden, dan toen ze door jeugdzorg zogenaamd in een instelling geplaatst werden.

Hier nog een quote:

Kinderen die in een jeugdzorginstelling zitten, hebben ongeveer 2,5 keer zo grote kans om seksueel misbruikt te worden. Voor verstandelijk gehandicapte kinderen is de kans drie keer zo groot of zelfs meer.

Onze kinderen.. Die in bescherming zouden moeten worden genomen door een instantie zoals jeugdzorg. Die kinderen lopen het MEESTE risico om seksueel misbruikt te worden. Het is van de zotte. Het is walgelijk…..

Pin It

Related Posts

2 Responses to Seksueel misbruik bij jeugdzorg

  1. […] Rieke Samson van de commissie Samson die seksueel misbruik binnen de instellingen van jeugdzorg onderzocht moet er langdurig worden geïnvesteerd in de aanpak […]

  2. […] Jeugdzorg excuses aangeboden bij de presentatie van het eindrapport van de commissie-Samson, maar de slachtoffers vonden dat de politiek dat ook moest doen. Tags: Ivo Opstelten, Jeugdzorg, Seksueel Misbruik […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *