De leugens van de Kinderbescherming

by • October 8, 2012 • CoolComments (0)1669

Kinderbescherming

Het verhaal van Jessica en Justus. Slachtoffers van de kinderbescherming.
KinderbeschermingIk wil graag mijn verhaal doen, omdat ik totaal machteloos sta. Ik zal eerst kort vertellen wie ik ben. Ik ben Jessica, ben jong moeder geworden, op mijn zeventiende. Ik heb een gezond jongetje op de wereld gezet, genaamd Justus. Ik ben inmiddels 22, mijn zoontje is vierenhalf jaar. Door een ruzie met mijn ouders, ben ik uit huis gehaald door het AMK en de politie en heb ik een half jaar op Kompaan en De Bocht in Goirle gewoond. Ik wilde toen geen contact met mijn familie, en zat er daarom onder geheimhouding. Wat daar gebeurd is, is gewoon onvoorstelbaar. Ze wilden dat ik eerst aan mijn eigen problemen ging werken en dat ik en mijn zoontje Justus tijdelijk uit elkaar gingen. Na veel onmacht en vele bezoeken van Bureau Jeugdzorg daar, hebben zij besloten om mij en mijn zoontje uit elkaar te halen. En vrijwillig in een pleeggezin gedaan. Toen begon alle ellende.

Bureau Jeugdzorg, Astrid D., verzocht de Raad van de Kinderbescherming een onderzoek in te stellen naar mij. In de tussentijd had ik een rechtszaak tegen mijn ouders omdat ze mijn zoontje wilden zien. Het verzoek werd ingetrokken door mijn ouders, omdat de rechter en de raadsonderzoeker in de rechtszaak wilden dat het een verzoeningsrechtszaak werd. Dit is het dus ook geworden en zo hebben ik, en mijn ouders, mijn zussen en broer het bijgelegd.

Ik ben weer terug gaan wonen bij mijn ouders. Het gaat enorm goed. In overleg met mijn advocaat heb ik Justus in het pleeggezin opgehaald, omdat het op vrijwillige basis was. Ik werd meteen overspoeld met telefoontjes van Pleegzorg, Crisisdienst Bureau Jeugdzorg. De spoedeisende zorg schatte op dat moment in dat het geen acute nood was om Justus weg te halen. De dag erna contact gehad met De Raad van de Kinderbescherming, die ons toezegde Justus bij ons te laten, en hulp in te schakelen per direct aan huis. Dit gebeurde niet. Twee dagen erna nam ik dus zelf contact op met Bureau Jeugdzorg, hoe en wat nu verder en of er al meer bekend was. Ik zou teruggebeld worden. Dat werd niet gedaan door Bureau Jeugdzorg, maar door de Raad van de Kinderbescherming. Ze wilden ons zien, omdat ik Justus op de dagbehandeling ziek gemeld had op vrijdag, omdat hij de nacht ervoor had overgegeven en dus ziek was.

Ze wilden Justus zien, om te kijken hoe hij er uit zag. Ik moest wel naar het politiebureau komen, wat ik al erg vreemd vond. Eerst contact gehad met mijn advocaat, en mijn advocaat weer met Emma, van de Raad voor de Kinderbescherming. Zij heeft mijn advocaat toegezegd dat het alleen was om Justus te zien, en verder niks. Ze had een machtiging tot uithuisplaatsing en VOTS (voorlopige onder toezicht stelling) liggen, maar zou dit niet gebruiken werd toegezegd. Lees verder op Misdaadjournalist.nl.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *