Nicholas Cage Wrecking Ball

Emile Ratelband en de poging tot brandstichting

by • October 8, 2012 • CoolComments (2)1973

Emile RatelbandIn 2009 was er sprake van een poging tot brandstichting in de woning van de altijd onbeschofte Emile Ratelband in Huissen. Later bleek dat Ratelband dit zelf had gepland. Het moge duidelijk zijn dat Emile Ratelband al een hele tijd niet goed in zijn kokosnoot is. De ‘positiviteitsgoeroe’ staat morgen voor het eerst terecht vanwege veronderstelde betrokkenheid bij een poging tot brandstichting in zijn huis.

Ratelband werd samen met misdaadjournalist Koen Scharrenberg (zelfde verdenking) opgepakt. Destijds werden er ook doorgesneden kabels aangetroffen samen met benzine rond het pand. Rateband zou opdracht hebben gegeven om een brandbom in huis te laten afgaan omdat er in het pand een antikraakbewoner zat die niet wou vertrekken.

Volgens Ratelband trekt hij morgen in de rechtszaal fel van leer, ondanks dat zijn advocaat heeft geadviseerd verstek te laten gaan. “Het is van de gekke dat ik in deze zaak verdachte ben,” vindt Ratelband. “Naast de verklaringen van een kroongetuige – ik noem hem trouwens een verklikker – is er geen spat bewijs. Het openbaar ministerie houdt mij bewust bij het groepje verdachten om de impact van de zaak te vergroten. Dat brengt mij zakelijk grote schade toe.” Volgens het openbaar ministerie zijn er nog genoeg redenen om Ratelband als verdachte te blijven beschouwen.

De rechtszaak tegen Ratelband en de andere verdachten drijft voor een belangrijk deel op de verklaringen van huurmoordenaar Richard T., die een deal sloot met justitie. T. biechtte in de zomer van 2010 in gesprekken met deze krant op dat hij in opdracht van Rob Zegerius een moordaanslag had gepleegd en bij een advocatenkantoor een handgranaat naar binnen had gegooid. Daarna werd T. kroongetuige van justitie. Zijn onthullingen leidden tot arrestatie van Rob Zegerius en advocaat Edwin Troost, die volgens justitie samen een moordcomplot smeedden. T. zit sindsdien in een getuigenbeschermingsprogramma.

Als ‘bijvangst’ werden Ratelband en Koen Scharrenberg opgepakt. Laatstgenoemde zou hand en spandiensten aan Zegerius hebben verleend. Ook pleegde Scharrenberg, die inmiddels door Panorama op non actief is gesteld, volgens justitie verzekeringsfraude. Ook de vrouw van Zegerius werd opgepakt. Zij pleegde begin dit jaar in het huis van bewaring zelfmoord. De rechtszaak begint morgen met een zogeheten regiezitting.

Pin It

Related Posts

2 Responses to Emile Ratelband en de poging tot brandstichting

  1. Aart says:

    Ratelband liep ook al over hete kooltjes. Waar rook is, is vuur……..

  2. […] is Emile Ratelband net vrijgesproken van een poging tot brandstichting in een woning. In die woning zat een huurder die niet wilde vertrekken. Emile werd ervan verdacht […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *