Niet zwanger door legale verkrachting

by • October 9, 2012 • Video, WTF?!?Comments (0)1833

VerkrachtingEen tijdje geleden kwam de Amerikaanse republikeinse politicus Todd Akin wereldwijd in het nieuws omdat hij zei dat verkrachting niet tot een zwangerschap kan leiden. Dit zei hij in een televisie-interview op de vraag waarom hij zich tegen abortus blijft verzetten, zelfs wanneer de zwangerschap het gevolg is van verkrachting. Uiteraard is de uitspraak dat een vrouw niet zwanger kan worden door verkrachting een stelling die kant noch wal raakt.

Quote van Todd Akins:

Ten eerste, van wat ik heb begrepen van artsen is zwangerschap door verkrachting echt zeldzaam. Als het echt om verkrachting gaat, heeft het vrouwenlichaam manieren om dat hele ding uit te schakelen.

In Nederland deed SGP-leider Kees van der Staaij nog even een duit in het zakje door te stellen dat het een feit is dat de kans heel klein is dat vrouwen zwanger raken na een verkrachting en dat dit hele onderwerp niet eens besproken zou moeten worden in de discussie omtrent abortus. Om nog maar eens laten zien hoe belachelijk de stellingen van Todd Akin en Kees van der Staaij zijn, plaatsen we hier even een filmpje:

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *