Er wonen ratten in Nuenen

by • October 10, 2012 • CoolComments (1)2407

NuenenEn dan bedoelen we niet verklikkers of verraders, maar echte dikke vette vieze bruine en zwarte ratten. Knaagdieren dus. Grote aantallen enorme ratten maken de tuinen in Nuenen onveilig. Je zou denken dat een gemeente dan iets zou doen aan zo’n probleem, maar in Nuenen schijnt het crisis te zijn. Er is geen geld om de rattenplaag een halt toe te roepen.

Daarom is inwoonster Tonny Klompers maar een handtekeningenactie begonnen. Zo wil ze de gemeente oproepen iets te doen aan de rattenplaag. De wijk werd al eerder geplaagd door ratten. Toen werden de dieren verjaagd, maar de ratten zijn terug, zo beweren de actievoersters. „In alle tuinen hier in de buurt komen ze voor. Dikke zwarte en bruine ratten.” Het gebrek aan activiteiten bij de gemeenten stuit op onbegrip: ,,Hoezo geen geld? Het stikt hier van de ratten!”

Wat zeuren die mensen in Nuenen nou. Ratten kun je ook prima eten. Er loopt gewoon gratis voedsel in die tuinen rond. Hardstikke handig in tijden van crisis. Vlees is duur tenslotte, dus gratis is gratis. Rattenvlees kun je op vele manieren klaarmaken. Neem nou het recept van de Franse schrijver-fijnproever Charles Pierre Monselet (1825-1888). Hij slachtte een rat en maakte die zorgvuldig schoon. Hij vulde het buikje met een mengsel van boter, wat peper, zout en veel gesnipperde peterselie. Vervolgens wikkelde hij het beest in enkele (op de zwarte markt gekochte) plakken ham en een reepje vet spek. Dan goot hij wat rode wijn in een kleine smoorpan,legde de rat erin, en liet ze 45 minuten sudderen op een zacht vuur. Gewoon flink dooreten en die plaag is zo weer voorbij. Jummie!

Pin It

Related Posts

One Response to Er wonen ratten in Nuenen

  1. Tanja says:

    Bruine ratten zitten overal waar water is, en verdrijven zwarte ratten over het algemeen (daarom kwam die laatste soort bijna niet meer voor in Nederland).
    Een huiskat kan een niet al te grote rat makkelijk doden, en verse nesten compleet uitroeien.
    Als er een plaag is van zwarte ratten, dan is dat vaak een teken dat mensen slordig omgaan met voedsel en/of vuilnis, en dat er veel schuilplekken zijn. Dat zijn zaken waar mensen zelf iets aan kunnen doen.
    Minder voedselaanbod = meer concurrentie, en dan zal de bruine rat de strijd winnen, waarna ook die populatie op een normaal peil komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *