Hackers van Anonymous gaan Nederland slopen

by • October 12, 2012 • CoolComments (1)2319

AnonymousAnonymous dreigt zaterdag een een aanval uit te voeren op Nederlands internetproviders en de overheid. Ook bedreigen ze stichting BREIN met een aanval. Dat laatste zou natuurlijk het mooiste zijn dat er is. Tim Kuik kan toch de tyfus genieten wat ons betreft. De overige doelen zouden onder meer KPN, Ziggo, Tele2, UPC en XS4All zijn. Op een lijst op de site Pastebin, die de hackers vaker gebruiken, staan ook de websites van de Tweede Kamer, de Rijksoverheid en het ministerie van Defensie.

Volgens De Telegraaf was het Nationaal Cyber Security Centrum niet bereikbaar voor commentaar. Reden voor de aanval is de Nederlandse blokkade van downloadsite The Pirate Bay. „Dat stichting BREIN een paar politieke vrienden heeft en een gewoonte om nepbewijs te maken, betekent niet ze de macht zouden moeten hebben om met ons internet te klooien”, zegt Anonymous op videowebsite YouTube.

De providers nemen de dreiging zeer serieus. Ze zeggen maatregelen te hebben genomen, maar de woordvoerders willen niet zeggen welke. „We willen hackers niet wijzer maken dan ze al zijn, precies”, aldus een woordvoerder van Tele2.

Tele2 verwacht dat de hackers veel computers tegelijk naar zijn website zullen sturen, zodat de servers bezwijken onder de druk. Volgens Ziggo is het nog niet bekend „hoe en langs welke weg ze gaan aanvallen”.

De rechtbank in Den Haag had de internetaanbieders opgedragen om The Pirate Bay te blokkeren. De downloadsite werd in 2003 opgericht in Zweden. Via de site kunnen internetters illegaal muziek, films en software uitwisselen. Het is een van de populairste websites in zijn soort. Ziggo noemt het opmerkelijk dat het bedrijf dreigt te worden aangevallen om een vonnis waar het het niet mee eens is.

Pin It

Related Posts

One Response to Hackers van Anonymous gaan Nederland slopen

  1. Charles says:

    Of is Anonymous gewoon een false flag groepering zoiets als Gladio, de tereurgroep van de NAVO ? Als er maar voldoende hack-aanvallen zijn, zal het volk zelf gaan roepen om het internet af te schermen en de toegang te “beveiligen”.
    Het is de aloude tacktiek van machthebbers, creer een probleem (internet-aamvallen) laat het volk roepen om een oplossing en leg het vrije internet aan banden. (= het doel)
    Precies wat de machthebbers wensen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *