Twan Huys versus John van den Heuvel

by • October 12, 2012 • VideoComments (1)2034

John van den HeuvelDikke vette facepalm voor De Telegraaf. De krant van wakker Nederland kwam een tijdje terug met de stelling dat iemand zoals Willem Holleeder geen podium geboden zou mogen worden. Het was van volgens de krant van de zotte dat Holleeder te zien zou zijn in het tv-programma College Tour. Prof.mr. Stijn Franken, hoogleraar strafrecht en de advocaat van Holleeder heeft nu het briefgeheim geschonden om aan te tonen dat De Telegraaf gewoon uit pure jaloezie zo’n stelling inneemt.

Twan Huys openbaarde een email van John van den Heuvel waarin de Telegraaf aanbiedt een interview met de Heineken-ontvoerder te maken in een beveiligde villa. Ook geeft John van den Heuvel aan Holleeder de mogelijkheid om zelf de onderwerpen van het gesprek te bepalen en achteraf passages te mogen schrappen. De doodsteek van iedere fatsoenlijke vorm van journalistiek zullen we maar zeggen. Twan Huijs en John van den Heuvel gingen vanochtend daarom telefonisch met elkaar de discussie aan  in de radioshow van Giel Beelen. Huijs maakt ongekend harde verwijten aan de Telegraaf-verslaggever. Het gesprek begint na 6 minuten en 25 seconden.

De vraag is of deze schending van het briefgeheim ook gevolgen heeft voor Prof.mr. Stijn Franken. Op het schenden van het briefgeheim staat namelijk minimaal een jaar gevangenisstraf. En dat is iets dat zeker Franken wel moet weten.

Willem Holleeder:

Pin It

Related Posts

One Response to Twan Huys versus John van den Heuvel

  1. […] Holleeder in College Tour te zien was, riepen veel journalisten dat een misdadiger van dat kaliber geen podium geboden zou mogen worden. Over een man als Big Frank hoor je helemaal niemand. Een man die vanwege […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *