Amanda Todd – Pesten is geen spelletje

by • October 13, 2012 • VideoComments (2)1999

Amanda ToddHet verhaal van Amanda Todd heeft veel mensen geraakt. De video die zij gepost heeft een maand voordat ze zelfmoord pleegde, zet hopenlijk veel mensen aan het denken. Pesten kan grote gevolgen hebben. De impact die pesten op social media kan hebben moge nu wel duidelijk zijn. Het is te hopen dat ook meer ouders zich nu beseffen dat het www geen veilige speelplaats voor kinderen is. Het internet doet niet aan opvoeding. Het internet veroordeeld. Zo ook bij Amanda Todd. Zij heeft drie jaar lang gevochten tegen pestkoppen en terreurzaaiers. Ze heeft verloren. Ze gaf het op.

Het is zonde dat zo’n jong meisje zo de vernieling in is geholpen door een paar pestkoppen. Dat een vergissing van haar kant zulke grote gevolgen kon hebben. Ze deed één keer haar topje omhoog tijdens een chat met webcam en werd daarna gechanteerd. Ouders zouden niet moeten denken dat zoiets hun kind niet kan overkomen. Ook in Nederland worden er genoeg kinderen gepest. Dat komt heus niet meer alleen op het schoolplein of de straat voor. Op internet gebeurt dat pesten tegenwoordig nog veel harder en meedogenlozer.

Zelfs na haar dood reageren er nog mensen met walgelijke berichten op haar video:

Reactie op haar Youtube video

Wij hopen oprecht dat haar video toch echt meer mensen tot nadenken dwingt. Want die ene vuile opmerking van een pestkop kan de doorslag geven bij iemand die al jaren gepest wordt. En laten we eerlijk zijn. Pestkoppen zijn vaak hele zielige mensen die achteraf pas de gevolgen van hun weerzinwekkende daden inzien. Laten we ze op hun verantwoordelijk wijzen en ze het verhaal van Amanda Todd vertellen. Op die manier is Amanda Todd niet helemaal voor niks gestorven…

Pin It

Related Posts

2 Responses to Amanda Todd – Pesten is geen spelletje

  1. […] interessante blogs door nog mooiere menschjes. Maar oktober was ook de maand van de zelfmoord van Amanda Todd die stof liet opwaaien en mensen wakker schudde. Als we het toch over stof op laten waaien […]

  2. […] versturen. Wat er daarna gebeurde kun je in dit filmpje zien. Amanda is nu dood. Ze pleegde zelfmoord door zichzelf op te hangen. Door haar dood laaide in Amerika en Canada de discussie over pesten […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *