Wiet kweken – De legalisatie van de hennepteelt

by • October 13, 2012 • CoolComments (0)1718

Wiet kwekenDat hele gedoogbeleid kan wel van tafel. Legaliseren van de hennepteelt is de enige juiste weg die Nederland nu nog kan bewandelen. We kunnen nu namelijk wel stellen dat zelfs een politieke kunstje zoals het invoeren van een wietpas gewoon bij voorbaat al een mislukt project is. Het heeft de straathandel alleen maar bevordert en daar waar de wietpas ingevoerd is, schiet de criminaliteit omhoog. Nou ja, als je het verhandelen van wat delen van een groen plantje “criminaliteit” kunt noemen. Dit land is namelijk volslagen de weg kwijt als het om softdrugs zoals wiet gaat.

Waar is de tijd gebleven dat er nog hobbykwekers waren en de lekkerste wiet kweken nog echte kunst was. De overheid heeft er zelf voor gezorgd dat de criminelen vrij spel hadden in de wietteelt. De achterdeur van de coffeeshop moest en zou een duister gebied blijven waar criminele groepen vrij spel hadden. Dat los je niet op bij de voordeur door het invoeren van een wietpas. Nu lijkt het alsof de toerist die naar Nederland komt, verantwoordelijk is voor de overlast die softdrugs in sommige gevallen met zich meebrengt. Kolder natuurlijk. Laat de overheid eerst eens wat doen aan de achterdeur. Gedogen is één ding, handhaven een tweede. De kwekers en misdaadgroepen die echt verantwoordelijk zijn voor het hele criminele sfeertje dat er om de hennepteelt hangt, zouden eens moeten worden aangepakt. Door de wietteelt te legaliseren bijvoorbeeld. Laat nette bedrijven die keurig belasting betalen zich maar op de teelt storten. Breek die achterdeur van de coffeeshop open, zodat uitbaters van een shop op een eerlijke en open manier zaken kunnen doen, zonder constant te moeten schipperen tussen onduidelijke regels en wetgeving.

Tegenwoordig krijg je als blower zelf al bijna het gevoel dat je een misdadiger bent, als je even wat wiet bij de coffeeshop wilt halen. Misschien is dat juist de bedoeling van de overheid. Waarom iedereen in de politiek zo druk aan de voordeur van de shop staat te rammelen terwijl er aan de achterkant nog zoveel te verbeteren is, zal ook wel een raadsel blijven. Het is alleen wel de hoogste tijd om nu eens knopen door te hakken. Het gedoogbeleid is op zich iets wat prachtig is. Wij Nederlanders zijn pioniers op het gebied van softdrugs. Laten we nu weer pioniers zijn.. Laten we het telen van wiet legaliseren en de boel nu eens goed regelen. Wij gaan nu een joint draaien. Eigen teeltje.. We hebben namelijk geen zin meer om naar de coffeeshop te gaan als het zo moet.

Hier een twee uur durende video met uitleg over het telen van wiet:

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *