De nachtmerrie die reclame heet.

by • October 15, 2012 • CoolComments (0)1684

Ik ben geprikkeld, en niet op een leuke manier.
Steeds vaker ga ik me ergeren aan het leed dat marketing en reclame heet, het is een duivels Ying en Yang die samen gaan.
Gebroederlijk hand in hand, list en bedrog het mooie duo.

En de nachtmerrie is bij mij groter en groter gegroeid. Laatst bij de Mac. ik had trek, en bestelde een Big Tasty, groffe gast dus een beetje burger moet wel.
En als ik de billboards en de verpakking moet geloven is het DÉ burger, de hemel in een bakje, een orgasme in je mond, een 100% rundvlees heerlijk gegrilde burger, met de lekkerste verse groente. Nou dat wordt wat dacht ik….
De werkelijkheid was anders.. Heul anders, het was een lap gebakken UGG, met biobak gerijpt onkruid, met lappen snot van de chefkok van de Mac.
Samen met een soort chemische vloeistof wat voor cola moest doorgaan, was mijn buik vol, en niet van de trek. De Happymeal van mijn zoon was ook niet om Happy van te worden. Ik vond dat gewoon zielig voor mijn zoon, en uit schaamte heb ik het sportief in de prullenbak geflikkert.

Reclames op tv, kneiterhard vol in je bek. Schreeuwerig en flitsend je kamer in.. Maar dat kan uit.
Dan een rondje winkelen, en dat vind ik het aller ergste soort van marketing.
Je loopt in een Centrum en je word aangesproken door een flitsend figuurtje, die je een krant aansmeert, of een toetje laat testen. Alsof een schoenenzaak een schoon naar je hoofd smijt met de tekst HEEEE!!!!!! KOPUH JONGUH!!!! *paf*
Wat ook erg is, telemarketeers.. Het boeit hun werkelijk geen fuck wat je zegt, als het maar verkoopt. Toch ligt een uitvaart verzekering erg gevoelig, als je net je moeder hebt verloren. Maar daar hebben die gasten ook maling aan, en gaan er naadloos op in.. “Jaaa das natuurlijk vervelend meneer, maar het kan ook u overkomen, maar geen zorgen, wij hebben daar een top verzekering voor!’

Leen van Frisia, ook zoiets..
De duivel in een oude regenjas die leningen verkoopt, zeg maar een potloodventer met een aktentas. En alles is geweldig, want Leen geeft je de centjes wel. Maar ten tijden van crisis, is Leen niet meer Leen met de regenjas en de aktentas. Nee, Leen is dan een grote kale gast in een Bomberjack, en zijn aktentas is een honkbal knuppel.. En dan vraagt ie of ie je centjes mag, en zo niet haalt ie het wel.

Pedigreepal een heel leven lang… Tuurlijk tot de dierenarts een spuitje geeft..

Ik dacht serieus dat we nooit meer te redden waren, toen gel kwam voor de nonchalante look.. De look dat het je geen moer kan schelen hoe je haar zit. Of just out of bed wax.. Hoe kom je erbij?! Je staat op, en je denkt WAAAUUUW Dat is het, die kussen die er nog instaat.. helemaal vet! Wax erin top!

Ik dacht aan zelfmoord toen ik op tv een reclame zag, met een slogan “Mijn intimiteit, mijn chilly!’

En ik schrok wakker, badend in het zweet.
Dit kan niet waar zijn.

Het was maar een Nachtmerrie.

 

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *