De natte herfst klusdroom.

by • October 22, 2012 • CoolComments (0)1511

Elke man heeft ze, natte herfstdromen.
De ongekende behoefte om hun zomerfrustratie af te reageren. Waar sommigen de bladblazer grijpen om hun macht te uiten tegen de blaadjes op de oprit. Met een woest gezicht gaan ze volledig los. 75o watt in de hand en blazen maar! Tot elk blaadje op een hoop ligt.

Ik vind herfstklusjes nogal ruk. Zinloos om je woede te uiten tegen blaadjes. Even dat windje en ze liggen er weer.  Alles is voor niks geweest. Tot ik een huis kocht met een openhaard erin, moest ik er ook aan geloven. Hout naar binnen sleuren en los. Hop een kettingzaag erin, 15 pk en gas op die lollie! Als boter glijdt dat mes met de ketting erin alsof het een slappe appeltaart is of een slagroomtaartje net uit de koelkast.

Dat ellendige horrorgeluid van de zaag gaat als muziek klinken. Brokken hout vliegen langs mij heen in slowmotion, een goddelijke benzine geur snuif ik op als rookbare cocaïne  Het houtsnipperstof trekt tot diep mijn kleding in. Zweet breekt uit en als een verslaafde ga ik door. Weer een stam of balk. Hop nog een!
Pure testosteron maakt mij meester. Het is man versus hout. Zaag versus balk.

Wanneer het stof en de rookwolken opklaren en er brokken verblijven, is het niet genoeg.
Bijl erin en dan zo hard mogelijk. Met alle kracht in je sodemieter ros je die bijl door een stuk boom.
De klap op het houtblok voel je niet… zo soepel.
Je knijpt steeds harder en harder en je slaat steeds harder en harder.

Een met ambacht, een herfstklus intens.

Godverdomme, wat lekker.

 

 

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *