Alle agenten van politiebureau opgepakt wegens ontvoering

by • October 25, 2012 • CoolComments (0)1322

AgentenIn Paraguay zijn donderdag alle 30 oerstomme agenten van een politiebureau in de stad Presidente Franco, bij de grens met Brazilië en Argentinië, gearresteerd wegens de ontvoering van twee Braziliaanse toeristen.

Agenten hadden het tweetal (27 en 31 jaar) naar het politiebureau in de grensstad gelokt, waar ze vervolgens werden opgesloten. Het losgeld werd bepaald op 3000 dollar. Een van de ontvoerden mocht vervolgens naar zijn hotel om het geld op te halen. Hij sloeg alarm. Justitie gaat ervan uit dat alle 30 agenten bij de ontvoering waren betrokken. Zij probeert er nu achter te komen wie als leiders optraden.

In Paraguay is corruptie heel gewoon. Het is opvallend te noemen dat er zo’n daadkrachtig optreden volgt op de ontvoering van een paar toeristen. Het land probeert een inhaalslag te maken als het gaat om de integriteit van de agenten. Daar vallen dit soort optredens blijkbaar ook onder.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *