Willem Holleeder op terras aangevallen door vechtsporter Dick Vrij

by • October 27, 2012 • CoolComments (1)5926

Willem HolleederOp het terras van café Joffers in Amsterdam-Zuid is Willem Holleeder aangevallen door vechtsporter Dick Vrij. Dick Vrij was vroeger goed bevriend met Willem Holleeder en was ook bevriend met Dino Soerel en Hans Nijman. Ze verleenden verschillende hand en span diensten aan elkaar. Criminelen maken al jaren gebruik van de diensten van getrainde vechtsporters. Met een paar ‘blokken beton’ als bodyguards kan de baas redelijk veilig over straat en bovendien toont hij zo zijn macht. Maar de banden gaan vaak verder dan persoonsbeveiliging, zo blijkt uit recente onderzoeken van de recherche. Vechtsporters zijn onder meer betrokken bij afpersing en handel in drugs. En zelfs bij liquidaties. Dick Vrij is heel bekend in de Amsterdamse onderwereld en bood zijn diensten dan ook aan meerdere topcriminelen aan in het verleden.

Waarom Dick Vrij juist dit moment uitkoos om Holleeder een oorvijg te geven is nog niet bekend, maar dat de vriendschap flink bekoeld is was al een tijdje duidelijk. Dit bleek onder meer uit verklaringen die Vrij vorig jaar aflegde in de strafzaak tegen Dino Soerel. Volgens Vrij zou Holleeder bij zijn afpersingspraktijken bewust met zijn naam en die van Soerel hebben geschermd om slachtoffers angst in te boezemen. Op het terras van café joffers was het een ravage. Meubels lagen her en der verspreid en Willen Holleeder en Dick Vrij raakten verwikkeld in een heftige discussie. Veel mensen raakten in paniek omdat ze dachten dat er geschoten zou worden. Bij de politie kwamen dan ook diverse meldingen binnen en er arriveerden al snel enkele surveillanceauto’s waarna Dick Vrij en Willem Holleeder afgevoerd werden naar het politiebureau. De dappere uitbater van café Joffers doet aangifte wegens vernieling.

 

Vechtsporter Dick Vrij

Dick Vrij op een oude foto

 

Pin It

Related Posts

One Response to Willem Holleeder op terras aangevallen door vechtsporter Dick Vrij

  1. […] komt. Dick Vrij is de man die Willem Holleeder bij café Joffers in Amsterdam-Zuid over het terras sloeg. Waarschijnlijk wil Gerard Joling even meevaren op de aandacht- en sensatiegolf die dat teweeg […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *