Heel “toevallig” brand bij Licom na ontdekken grootschalige fraude

by • October 28, 2012 • CoolComments (0)1550

LicomEen bedrijf van Licom aan de Europaweg Zuid in Landgraaf is zondagochtend getroffen door een zeer grote brand. Heel toevallig vlak na de ontdekking dat Harry Schrijnemakers de ex-directeur van sociale werkvoorzieningsbedrijf Licom zich aan grootschalige fraude heeft schuldig gemaakt. Het vuur woedt in het twee verdiepingen tellend kantoorpand van het tuincentrum van Licom. Dat moet als verloren worden beschouwd, maakte de brandweer bekend.

Schrijnemakers zou een dubieuze rol hebben gespeeld bij het afstoten en verkopen van bedrijfsonderdeel Intratuin, waarbij grote bedragen verkwanseld zouden zijn. Volgens ingewijden is hier zelfs sprake geweest van ernstig frauduleus handelen, wat mede de oorzaak kan zijn voor het miljoenentekort van het Heerlense Licom.

De brandweer heeft groot alarm geslagen en bestrijdt het vuur met groot materieel. Bij de brand komt veel rook vrij. Niemand raakte gewond. De brandweer heeft problemen met de aanvoer van water, maar probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar aangrenzende kassen en loodsen van Licom. Niemand kan de uitkomst van een onderzoek voorspellen, maar dat hier waarschijnlijk een luchtje aan zit is duidelijk.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *