Leden Satudarah vallen horecazaak in Enschede aan

by • October 28, 2012 • CoolComments (0)1863

SatudarahIn Enschede is in de nacht van zaterdag een horecazaak aangevallen door twintig mensen waaronder veel Satudarah leden. De politie heeft ter plekke zes personen opgepakt, meldde ze zondag. De mensen van Satudarah zouden verhaal zijn komen halen nadat twee van hun leden geweigerd waren bij de horecagelegenheid. De groep gedroeg zich intimiderend en heeft mogelijk geweld gebruikt, aldus de politie.

Toen de politie arriveerde, vluchtte de groep naar buiten. De overige aanwezigen werd gevraagd te vertrekken, zodat de politie onderzoek kon verrichten. Later werd in het clubhuis van Satudarah nog een persoon aangehouden. Eén van de verdachten droeg een slagwapen bij zich, dat in beslag is genomen. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen worden verricht. Alle verdachten hebben een rode kaart gekregen van de Enschedese horeca. Hun wordt een jaar lang de toegang tot de horeca in de binnenstad geweigerd. De gemeente is het gedoe rond de motorclub inmiddels spuugzat.

Vaker ellende met Satudarah:
Het komt wel vaker voor dat er gedoe is tussen Satudarah en horeca-ondernemers. Zo loopt er nog een onderzoek in Breda waar meerdere leden van satudarah verdacht worden van het afpersen van horecazaken. De groep bezochtdiverse horecazaken in Breda en zou daar mogelijk strafbare feiten hebben gepleegd, zo schrijft BN/De Stem. De politie heeft bevestigd dat er iets mis is gegaan, maar wil niet zeggen of horeca-ondernemers ook aangifte hebben gedaan. Volgens insiders in de Bredase horeca stelde de groep zich intimiderend op en zouden portiers zijn bedreigd.

Naar verluidt zou Satudarah een deal hebben gesloten met een beveiligingsbedrijf om het toezicht aan de deuren van de horecazaken over te nemen. “Satudarah bepaalt wie binnenkomt en wat er binnen gebeurt. Met als gevolg dat de ondernemer geen baas meer is in eigen huis. Levensgevaarlijk”, zeggen horecaondernemers.

Of dit het imago van de motorclubs in Nederland ten goede komt is nog maar de vraag. De overheid jaagt al jaren op motorclubs zoals Satudarah en de Hell Angels en op deze manier speelt een club als Satudarah justitie wel mooi in de kaart.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *