Paul de Leeuw heeft zijn beste tijd wel gehad

by • October 28, 2012 • CoolComments (1)1259

Paul de LeeuwKan iemand Paul de Leeuw even vertellen dat hij zijn beste tijd wel gehad heeft? Zijn nieuwe tv-programma Langs de Leeuw, staat qua kijkcijfers op de tiende plek met ruim 900.000 kijkers. Paul de Leeuw maakt tegenwoordig meer programma’s die floppen dan scoren. Dat komt omdat Paul de Leeuw steeds hetzelfde trucje wil blijven herhalen en kijkers trekken dat gewoon niet meer. Paul de Leeuw keerde zaterdagavond na een zomerstop weer terug met een show op Nederland 1. Zanger Mika, eurocommissaris Neelie Kroes en zakenvrouw Sylvia Tóth behoorden tot zijn eerste gasten.

Het nieuwe programma van Viggo Waas, Henkjan Smits en Peter Heerschop, Mannen van een Zekere Leeftijd, werd beter bekeken dan de eerste aflevering van Langs De Leeuw. Het RTL-programma Mannen van een Zekere Leeftijd waarin Viggo, Henkjan en Peter praten over ouder worden trok 1,6 miljoen kijkers. Tijd voor Paul de Leeuw om te stoppen met televisie maken. De grote winnaar van de zaterdagavond was uiteraard Ik Hou van Holland. Dat is natuurlijk ook gewoon een gezellig en leuk tv-programma. Ik Hou van Holland werd net als vorige week het best bekeken. Naar het spelprogramma, gepresenteerd door Linda de Mol, keken ruim 2,4 miljoen mensen.

Paul de Leeuw dacht met zijn nieuwe programma een echte hit in handen te hebben. Het programma biedt de ruimte aan mensen die iets dwars zit. Ze moeten een goed verhaal hebben, zegt de VARA in een verklaring. Het lijkt dus op Mooi! Weer de Leeuw, waarin mensen een speciale wens hebben. Dat is nou net wat er mis is met het programma. Het lijkt op een vorig programma van Paul de Leeuw zoals alle programma’s van Paul de Leeuw op elkaar lijken. Paul de Leeuwa kan namelijk niks anders dan constant dezelfde troep in de herhaling gooien. Hij is niet grappig meer en wat mensen vroeger als schokkend deden ervaren is tegenwoordig gewoon mainstream geworden.

‘Langs’ de Leeuw is ook een verkeerde titel. Opvallend genoeg zit er dit keer geen uitroepteken in de programmatitel, maar lijkt de naam afgeleid van Langs de Lijn, het dagelijkse sportprogramma op Radio 1. Het kan er ook mee te maken hebben dat mensen aan het eind van de uitzending bij de presentator ‘langs’ kunnen gaan, of dat personen ‘langs de lat van Paul de Leeuw worden gelegd’. De laatste programma’s van Paul de Leeuw zijn maar kort op de buis gebleven. Dat komt vooral door hemzelf: Lieve Paul, X De Leeuw en de MaDiWoDoVrijdagshow hebben het slechts enkele maanden uitgehouden omdat de presentator telkens weer een andere uitdaging wou. Dat is zijn goed recht, maar wij raken wél een beetje de weg kwijt. Dus Paul de Leeuw…. Ga maar met pensioen. Is beter. Vooral voor ons. Want naar jou kijken is een marteling voor onze ogen.

Bekijk hier de eerste Langs de Leeuw bij uitzending gemist: LINK!!!!

Pin It

Related Posts

One Response to Paul de Leeuw heeft zijn beste tijd wel gehad

  1. […] Paul de Leeuw nu de Nederlandse Jimmy Savile en bestaat de kans dat in er in de toekomst mensen zich melden omdat […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *