Stormpje legt leven in New York plat

by • October 29, 2012 • CoolComments (1)2196

Orkaan Sandy dreigt het leven in New York een tijdje stil te leggen. Zo zorgt de storm ervoor dat Wallstreet niet open zal gaan en dat het geplande Android-evenement uitgesteld is. Zo zie je maar weer. Moeder natuur is onbetwist de baas. Vanavond zal de superstorm het dichtstbevolkte van New York bereiken. Niet alleen The Big Apple zal geteisterd worden door extreem weer. Ook Washington en Boston liggen in de gevarenzone.

Sandy is niet bepaald een lieverdje. Zo heeft ze eerder al flink huisgehouden in het Caribisch gebied. Daar zorgde ze voor 65 doden. Vooral Haïti werd onevenredig hard getroffen: 51 doden. Op Cuba lieten elf mensen het leven.

Meteorologen gaan ervan uit dat de orkaan vanavond of in de komende nacht het vaste land zal bereiken. Het is nog niet te voorspellen waar Sandy precies het land op zal komen. Men denkt dat de superstorm in de regio´s New York en New Jersey aan vaste wal zal gaan. Dat is nog niet het enige. Volgens de autoriteiten kan New York zich ook opmaken voor een ruim drie meter hoge ´muur van water´.

The Weather Channel volgt Sandy op de voet:

Momenteel zijn de volgende maatregelen getroffen voor de naderende orkaan:

  • Rond New York zijn 375.000 mensen geëvacueerd
  • Wall Street is gesloten, zo maakten beursbedrijven NYSE Euronext en Nasdaq bekend. Het is voor het eerst sinds 1985 dat de beurzen op Wall Street gesloten blijven vanwege weersomstandigheden.
  • 7600 vluchten zijn geschrapt, waaronder een aantal van KLM
  • De stad New York zet alle metro’s, bussen en treinen stil
  • Scholen aan de oostkust houden hun deuren gesloten. Miljoenen leerlingen in New York, Boston, Philadelphia, Washington en Baltimore krijgen vrij.
  • Ambtenaren hoeven niet naar hun werk. Alleen hulpverleners en medewerkers die telewerken moeten op hun post blijven. Tienduizenden militairen staan klaar om noodhulp te verlenen.
  • President Obama heeft twee evenementen voor de verkiezingscampagne geschrapt om op tijd voor de orkaan in Washington terug te zijn.
Pin It

Related Posts

One Response to Stormpje legt leven in New York plat

 1. […] opwaaien en mensen wakker schudde. Als we het toch over stof op laten waaien hebben…how about stormpje “Sandy”?  Oktober had alleen NOG een op-het-puntje-van-je-stoel-zit-momentje…Felix Baumgartner. De […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *