Jort Kelder blij met levenslange royement Bram Moszkowicz

by • October 30, 2012 • CoolComments (2)1943

Jort Kelder Bram MoszkowiczJort Kelder die Bram Moszkowicz in een uitzending van het radioprogramma Stand.nl op 26 januari 2007 “Maffiamaatje” had genoemd is heel erg blij dat de advocaat zijn beroep niet meer mag uitoefenen. Moszkowicz stelde zich gekwetst te voelen en in zijn eer als advocaat aangetast te zijn door de aanduiding “maffiamaatje” en spande een kort geding aan. De rechter deed op 15 februari 2007 uitspraak, waarbij alle vorderingen van Moszkowicz werden afgewezen: “Al deze omstandigheden wijzen op een verhouding tussen Moszkowicz en zijn cliënten Willem Endstra en Willem Holleeder, die verder gaat dan een strikt zakelijke relatie. Gelet op deze omstandigheden kan dan ook gezegd worden dat in het toen beschikbare feitenmateriaal, waarvan een deel al in de openbaarheid was gebracht, de door Kelder geuite beschuldiging voldoende steun vond.”  Jort toen blij, Jort nu blij. Bram Moszkowicz mag tot het beroep gewoon zijn werk nog doen, maar Jort twitter; “Exit Maffiamaatje. Had al in 2007 moeten gebeuren. Of eerder. En kunnen de media nu ‘ns stoppen met die man serieus te nemen?”

Jort Kelder
 

Het moge duidelijk zijn dat de wrok die Jort tegen Bram koestert nog steeds hevig is. Toch was die uitspraak van Jort Kelder en de daarop volgende uitspraak in het kort geding aanleiding voor Bram Moszkowicz om de verdediging van Willem Holleeder neer te leggen. Voor een advocaat is de aantijging ‘maffiamaatje’ zeer schadelijk en belastend. Je wordt dan over één kam geschoren met de ‘consiglieri’ zoals we die kennen van de Italiaanse maffia: advocaten die in feite onderdeel uitmaken van de criminele organisatie en hand- en spandiensten verlenen voor criminelen. In feite komt het erop neer dat advocaten dan zelf criminelen zijn.

Pin It

Related Posts

2 Responses to Jort Kelder blij met levenslange royement Bram Moszkowicz

  1. Jort Kelder doet nog even een duit in het zakje:

    Voor hem persoonlijk is het een drama, maar ik ben blij dat de tuchtrechter eigenlijk nog een keer heeft bevestigd wat ik destijds vond”, reageert Jort Kelder op het feit dat advocaat Bram Moszkowicz uit zijn ambt is gezet. Kelder raakte in conflict met de strafpleiter toen hij hem onder meer maffiamaatje noemde.

    Hij benadrukt in zijn reactie dat hij geen hekel heeft aan de persoon Moszkowicz. „Ik stoor me alleen aan het totale gebrek aan zelfinzicht bij de man. Altijd heeft een ander het gedaan; nu weer de media, terwijl hijzelf als geen ander altijd de media weet te bespelen”, aldus Kelder.

  2. […] Gewoon omdat er genoeg nieuws over Bram Moszkowicz te lezen was vandaag. Link één en link twee! Tags: Bram Moszkowicz About the author Twitter: […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *