Lenie ’t Hart en haar nutteloze strijd voor zeehonden

by • October 31, 2012 • CoolComments (1)1651

ZeehondenDe zeehondencreche van Lenie ’t Hart kan wel sluiten. Het opvangen van zielige zeehondjes is tegenwoordig een nutteloze zaak. Lenie ’t Hart startte haar activiteiten in 1971 toen gemeentesecretaris en dierenvriend René Wenzel uit Uithuizen haar vroeg een handje te helpen bij de opvang van verzwakte huilers (jonge zeehonden), maar die opvang is inmiddels totaal overbodig. Voor die vrouw is het natuurlijk hartstikke leuk dat ze af en toe in de publiciteit komt met een ziek, zwak of gewond zeehondje, maar volgens moeder natuur is dat helemaal niet nodig. Er zijn namelijk sinds 1975 niet zoveel zeehonden tussen Nederland, Duitsland en Denemarken geteld als dit jaar. Om precies te zijn telden onderzoekers 26.220 zeehonden. Omdat lang niet alle dieren tijdens de tellingen werden gezien, denken de experts dat er misschien zo’n 38.500 zeehonden in de Waddenzee leven. De deskundigen telden ook een recordaantal grijze zeehonden (kegelrobben): 4039. Dit dier was tot voor kort bijna uitgestorven in de Waddenzee.

Die zeehondencreche kan wel sluiten en dat collectanten CBF keurmerk kan de vuilnisbak wel in. Nutteloze geldverspillerij is het. Zeehonden leven nou eenmaal in de natuur en daar worden dieren wel eens ziek of raken gewond. Hoef je niks aan te doen, want dat is nou eenmaal de taak van de natuur. Zo is het makkelijker om de zwakke dieren van de sterke dieren te scheiden. De zeehondencreche laat moeder natuur bukken en naait haar zonder te kussen. Dat is toch vrij onfatsoenlijk anno 2012. Hele gevangenissen zitten vol met mensen die anderen deden naaien zonder te kussen en dat heet in de volksmond gewoon verkrachting. Lenie ’t Hart is dan ook de verkrachter van moeder natuur.

Laat de zeehonden met rust Lenie.. Ze zijn je publiciteitsgeile bakkes meer dan zat inmiddels. De zeehonden hebben bewezen dat ze zich prima zelf redden. Zoek lekker een ander dier waar je die commerciële waanzin van je op los kunt laten.

Pin It

Related Posts

One Response to Lenie ’t Hart en haar nutteloze strijd voor zeehonden

  1. Jack says:

    Inderdaad,……………zo is het wel genoeg geweest.
    Spotje van Lenie ‘t Hart en haar zielige zeehondjes is nog elke dag op enkele TV kanalen te zien.
    Het natuurlijke evenwicht is ruim overschreden.
    Mogelijk op korte termijn uitdunning van de grote aantallen door sterilisatie of zelfs afschieten lijkt mij meer dan waarschijnelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *