Hells Angel Harrie Stoeltie zit weer achter de tralies

by • November 1, 2012 • CoolComments (2)3973

Harrie StoeltieHarrie Stoeltie zit weer achter de tralies. Het voorarrest van Stoeltie werd geschorst vanwege persoonlijke omstandigheden, maar na 1,5 maand zit hij dus weer vast. Hij werd vorig jaar oktober met negen anderen opgepakt in een groot onderzoek van de Nationale Recherche. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van afpersing en witwassen. Samen met onder anderen Donald en Michel Groen zou hij verschillende slachtoffers zeker 10 miljoen euro afhandig hebben gemaakt.

Wie is Harrie Stoeltie?
Volgens velen is is Harrie Stoeltie de enige echte koning van de Hells Angels. Justitie maakt al vele jaren jacht op hem, maar hem echt op grote zaken pakken was er lange tijd niet bij. Toch pakte een Arrestatie Team hem op 5 oktober op op verdenking van afpersing en witwassen. Harrie Stoeltie ziet er niet uit als een ruige kerel. Op zich ziet hij er een beetje uit al een jofel zakenmannetje. Alleen zijn “colors” verraden waar hij voor staat. Stoeltie en andere Angels zijn jarenlang geobserveerd, afgeluisterd en gevolgd – maar het heeft nooit iets concreets opgeleverd. Rechtszaken die waren aangespannen, zoals het grote onderzoek Acroniem, liepen faliekant verkeerd, bijvoorbeeld omdat geheimhoudersgesprekken niet waren vernietigd of omdat simpelweg geen concreet bewijs kon worden gevonden. Al die tijd leefde Stoeltie er goed van, met een prachtig huis, mooie auto’s en duidelijke welstand. Dat kon niet uit reguliere zaken komen … was de overtuiging van justitie.

Witwassen en afpersing
In de rechtszaak staan onder andere Harrie Stoeltie, Donald Groen en diens broer Michel terecht, de overige twee zitten nog steeds in voorarrest. In totaal gaat het om vijf afpersings- en witwaszaken, waaronder de afpersing van Van Lent, twee drugshandelaren en antiquairs in de Amsterdamse Spiegelstraat. De grootste bedragen? €7,5 miljoen van Ference Jagtman (die volgens het OM aan het hoofd van een internationale drugsbende staat) en €1,9 miljoen van Van Lent.

Van Lent deed in maart 2010 veel stof opwaaien toen hij met zijn gezin in een getuigenbeschermingsprogramma stapte. Inmiddels ligt hij dusdanig overhoop met het OM, dat hij naar eigen zeggen ‘ik nog liever drie jaar naast mijn afpersers loop dan dertig minuten in een auto zit met iemand van het Team Getuigenbescherming.’ De inhoudelijke behandeling van de zaak volgt eind dit jaar, het is nog maar de vraag hoeveel bewijs er ligt nu Van Lent weigert te verklaren.

Pin It

Related Posts

2 Responses to Hells Angel Harrie Stoeltie zit weer achter de tralies

  1. eenmars says:

    Ohw… Dan moet ik opletten waar ik de Kerstkaart naar toe stuur..
    En niemand die me effe belt.. Fijne familie heb ik toch..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *