Fusies van gemeentes leveren helemaal geen besparing op

by • November 4, 2012 • CoolComments (0)1464

GemeentesDe Rijksuniversiteit Groningen deed even een fatsoenlijk onderzoekje naar de haalbaarheid van het idiote plan om van 197 bestaande naar 75 nieuwe gemeentes te gaan. De besparingen die de mensen zijn voorgehouden raken kant noch wal. Voordat de fusie namelijk een feit is, hebben de gemeentes al bakken met geld moeten uitgeven. Na enkele tijd zullen de uitgaven wel weer dalen, maar ze komen uiteindelijk weer op een structureel hoog en onacceptabel niveau.

Uit de plannen blijkt dat het nieuwe kabinet alleen nog maar gemeentes met 100.000 of meer inwoners wil hebben. Dat zou kostenbesparend werken en de grotere gemeenten zouden beter de taken kunnen uitvoeren die het Rijk hen oplegt. Een maatregel waar veel inwoners van Nederland niet blij mee zijn. Nu duidelijk is geworden dat het samenvoegen van gemeentes helemaal niet zo kostenbesparend werkt als ons is voorgehouden, zou het beter zijn om dit hele idiote plan maar van tafel te vegen. Tenslotte is er bij de inwoners van Nederland nu wel voldoende door de strot geduwd.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *