Pieter Jouke is een held!

by • November 5, 2012 • CoolComments (0)1591

Pieter JoukeDe marathon van New York werd (begrijpelijk) na orkaan Sandy afgelast. Het was wat knullig gedaan, want de Amerikanen waren in de volle overtuiging dat er gelopen zou worden. Maar in Queens en Coney Island is het nog een ravage en worden er nog velen vermist.

Daar sta je dan, als BN’er, getraind en klaar voor de start.
Te popelen, want je komt weer eens in het nieuws, omdat je die marathon loopt. Normaal zeg ik: “Joh, dikke respect. Ik doe je die 42 kilometer niet na”. Maar bij sommige bekende Nederlanders gingen mijn nekharen kriebelen. Ze waren teleurgesteld omdat de marathon niet door ging. Wijken in puin, 40.000 mensen hebben niks meer, gezinnen uiteen gerukt en dan staan onze bekende beroemdheden met een triest gezicht te staren.

Fajah Lourens spande de kroon.
Ze zette namelijk op twitter dat ze speciaal voor de marathon een weekje niet gedronken had en dat ze baalde dat haar nieuw gekochte sportschoenen weer de kast in konden! Wat voor een uitgekotste, derderangs soapactrice is dat?! Je moet wel in een grot hebben geleefd om niet door te hebben wat daar gebeurd is. Ik zat te vloeken achter mijn stuur toen Giel haar reactie voorlas vanmorgen. En ik wens ook oprecht dat ze op de terugreis de “Mind your step!’ waarschuwing niet hoort en vol op haar bek flikkert. En dat ze vervolgens een stuk van haar schapenlook verliest.
Zelden heb ik zoveel minachting gevoeld voor iemand, die sportschoenen belangrijker vind dan mensen die niks meer hebben.

Er is gelukkig ook een bekende Nederlander die een heldenstatus heeft. Een held die een keer niet aan zichzelf dacht en die niet beteuterd stond te kijken. Hij is Queens in gegaan, heeft met mensen gepraat en steun geboden. Hij heeft een oude man geholpen door met een schep de modder uit een garage te scheppen. Geboeid door de verhalen die de man te vertellen had, had hij de schep gepakt en hielp hem.

De meeste van jullie kennen cabaretier Pieter Jouke waarschijnlijk niet eens en dat is maar goed ook, want Pieter hoort niet thuis tussen de bekende bekakte Nederlanders.
Pieter Jouke is voor mij een held. De enige BN’er waar ik wél voor klap.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *