Tim Ribberink en het (online) pesten

by • November 5, 2012 • CoolComments (11)3445

Tim Ribberink

Tim RibberinkTim Ribberink heeft zelfmoord gepleegd omdat hij niet langer tegen het pesten kon. Zijn ouders besloten om een gedeelte van zijn afscheidsbrief te publiceren in een schokkende rouwadvertentie in de Twentsche Courant Tubantia. Dit bracht een golf van discussies los op het internet. Via Facebook en Twitter kwam het nieuws bij veel mensen binnen die uiteraard geschokt reageerden. Langzaam komt ook de informatiestroom op gang over de daders die Tim Ribberink zo tot wanhoop dreven.

Nu blijkt dat Tim Ribberink niet alleen in het echte leven gepest is, maar dat er ook online de nodige galbakken bezig waren om zijn leven tot een hel te maken. Die daders zullen zich nu wel knap beroerd voelen. Tim werkte naast zijn studie bij ijscafé Happy Days in Denekamp en via de beoordelingssite DinnerJudge.nl kwamen ook de nodige hatelijke berichten over Tim binnen die het werken voor hem bijna onmogelijk maakten.

De pestkoppen op Dinnerjudge.nl:
Tim Ribberink

Verklaring
Rouwbegeleider en pastor Marinus van den Berg zal dinsdagmiddag een verklaring van de ouders van Tim Ribberink voorlezen in het gemeentehuis van Dinkelland. Op de bijeenkomst op het gemeentehuis zal geen familie aanwezig zijn. Ook zullen er geen vragen worden beantwoord. Dinsdagavond is een afscheidsbijeenkomst voor de jongen in de katholieke kerk in Tilligte. Tot die tijd willen de ouders volgens hun woordvoerster geen contact met de media. Door een verklaring voor te laten lezen, willen de ouders uitleggen waarom zij voor deze rouwtekst hebben gekozen. Voor de rest willen ze nu gewoon rust en stilte om dit te verwerken. Iets waar die ouders wel recht op hebben. De daders mogen wat ons betreft hun hele leven gepest en kapot gemaakt worden.

Op de hogeschool Windesheim in Zwolle, waar de jongen de lerarenopleiding geschiedenis volgde, is een stilteplek ingericht. Een woordvoerster van de school benadrukt dat het pesten niet gebeurde op Windesheim: „Daar ging het juist goed. Hij zat hier op zijn plek, vonden ook zijn ouders.” Ook op zijn middelbare school in Oldenzaal heeft niemand opgemerkt dat de jongen blijkbaar zo heftig werd gepest.

Pin It

Related Posts

11 Responses to Tim Ribberink en het (online) pesten

 1. Paul, raar dat de middelbare school niets gemerkt heeft. Ik ken ook zo'n school die nooit iets van pesten merkt.
  Het enige dat iemand kan doen als ouder is je kind er af halen…HELAAS.

 2. Mike Alkema says:

  Worden schieten mij tekort bij het lezen van dit bericht. Zelf ben ik in het verleden erg, heel erg gepest en waarom omdat mijn oren iets van mijn hoofd stonden……nu bijna 40 jaar later heb ik er nog steeds last van. Niet in mijn functioneren maar meer in de herkenning dat mensen gepest worden. Scholen die niets doen, zelf bang zijn, hier moet paal en perk aan gesteld worden!

 3. Natuurlijk weet de school zogenaamd niets. De directeur zit niet te wachten op negatieve publiciteit. Het is echt een zeer trieste voorval. Ergens doet me dit denken aan een boek van Carry Slee.

 4. Andre Oost says:

  Geschokt en ongeloof. Hier zijn geen woorden voor. Pesten gebeurd vaak ondergronds. Natuurlijk is het niet zichtbaar maar voor diegene die het ondergaat zeker voelbaar. Scholen hebben niet alleen een opvoedende maar ook een corrigerende taak. Laat ze dat eens serieus nemen.

 5. Dat de OUDERS van de KINDEREN die pesten, hun KINDEREN ter verantwoording roepen! En niet meegaan in de leugen en dan zonder blikken of blozen zeggen>: mijn zoon/dochter doet dat niet!” Morgen ga ik naar de ander school om zelf die kinderen te vertellen dat ze moeten stoppen! Maar dan ook ECHT STOPPEN!!!! Mama is BOOS!!!!
  Mijn zoon is Kanjer, dat hij met al die jaren pesten, zich nog goed kan inhouden.
  De scholen doen niks voor het gepeste kind, integendeel, ze zeggen” ja maar hij wordt wel altijd gepest zou hij dan zelf niks onaardigs doen tegen die kinderen die hem dan zogezegd pesten!!!!!!” Alsof mijn zoon daarom vraagt! Morgen ga ik naar de school naast die van mijn zoon, en ga die kinderen in bijzijn van hun juf toespreken! STOPPEN per gister!

 6. ik ben zelf ook systematisch gepest.
  op de l.t.s kwamen ze erachter doordat mijn brommer helm was gejat uit mijn kluisje en ik me zelf totaal niet meer was en eindelijk iemand op zijn bek durfde te slaan in het wiskunde lokaal.
  de leraar in kwestie kende mij zo totaal niet en kwam verhaal halen.
  anders hadden ze op de basisschool en op de l.t.s niks gemerkt.
  en ja het kan dus echt dat leraren niks merken tussen 100de soms wel 1000de leerlingen in een school.

  beste tim. maat…
  voor jou is alles te laat.
  sorry dat ik de wereld niet kan veranderen.
  ik kreeg het nieuws te horen en jou mooie laatste woorden op papier…
  man waarom kon je niet meer?
  het rakelt bij mij alles weer op en voel me weer zo ellendig.
  heb zelfs weer dit opgezocht.

  • Inge Steenbergen-Zengers says:

   Johan, de gevolgen van pesten zijn levensverwoestend, mijn leven is er ook door getekend. De angst en de eenzaamheid zijn nooit verdwenen. Ik vind het heel knap dat je dit op FB zet. Maar wij hebben nu wel iemand achter ons staan die ons sterker maakt en die wel in ons geloofd op momenten dat we het zelf niet kunnen. Voor Tim is het te laat, en dat had ook jij of ik kunnen zijn. Ik hoop dat hij zijn rust vind, want om een pestverleden te boven te komen moet je wel supersterk in je schoenen staan. Dus eigenlijk zijn wij de sterkere. We hebben het overleefd en doorleefd en zijn er nog steeds. Ik had alleen graag gewild dat er eens echt iets aan gedaan werd, maar kennelijk is dat nog steeds niet mogelijk. Dat er erkenning komt voor de gepeste, en dat pesters van scholen worden verwijderd voordat ze verwoestende schade aan de levens van onschuldige kinderen en volwassenen aan kunnen brengen.

  • als alle mensen die zich in dit verhaal kunnen vinden hun energie steken in bijvoorbeeld campagnes, sociale beroepen, plaatselijke verenigingen en actief bezig zijn met het maatschappelijk doel om een meer vredelievende samenleving tot stand te brengen … hoe zou de wereld er dan uitzien???

 7. Hester says:

  Iedereen geniet van pesten. Waarom doen we daar zo raar over?? Pesten bevechten is daarom totaal nutteloos. Het enige dat je kan doen is jongeren (en ouderen!!) weerbaar maken! Dit filmpje gaat daar prcies over:
  http://youtu.be/X5xLVvBB8Jk
  Erg treffend wanneer het gaat over de supporters en het publiek! En die idiote TV programma’s waarin mensen publiek afgemaakt worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *