Zelfmoord: Tim Ribberink deed een Amanda Todd

by • November 5, 2012 • CoolComments (30)1226

In de Twentsche Courant Tubantia stond op maandag een rouwadvertentie voor Tim Ribberink die geplaatst was door zijn ouders. In de schokkende rouwadvertentie staat deels de afscheidsbrief die Tim Ribberink achterliet voor zijn ouders. In de tekst is te lezen; “Lieve pap en mam, Ik ben mijn hele leven bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Jullie zijn fantastisch. Ik hoop dat jullie niet boos zijn. Tot weerziens, Tim.”

Net als Amanda Todd is Tim Ribberink jarenlang getreiterd en gepest. Hij zag geen andere weg dan het opzoeken van de dood. Wat zullen de mensen die hem getreiterd hebben zich nu waardeloos voelen. Het is te hopen dat de pestkoppen nu gek worden van waanzin. Op het internet is een massale discussie losgebarsten over pesten. Het is alleen zo jammer dat die discussies keer op keer losbarsten, maar dat het geen ene moer helpt. Jongeren pesten nou eenmaal. Daar is blijkbaar niks aan te doen. Het is alleen verschrikkelijk dat jongens zoals Tim Ribberink ervoor kiezen om op deze tragische wijze uit het leven te stappen.

Tim Ribberink

Pin It

Related Posts

30 Responses to Zelfmoord: Tim Ribberink deed een Amanda Todd

 1. Anne says:

  Vreemd dat je in je ‘related article’ iemand tot op de grond afbrandt. Beetje hypocriet, vind je niet? Omdat dat een publiek figuur is mag je die wel aan de schandpaal nagelen, terwijl dit misschien wel dezelfde impact op haar kan hebben als op Tim?

  Practice what you preach en haal dat belachelijke artikel weg.
  (waarmee ik niet impliceer dat ik een Brard-fan ben oid, ik vind het alleen hypocriet om jezelf het recht toe te eigenen om een bekend persoon wel te pesten)

  • Zeg Anne.. Ten eerste heeft de schrijver van het stukje over Tim Tim Ribberink (ik) niet het stukje over Patty Brard geschreven, dus misschien zou je eerst beter kunnen kijken voor je begint met roeptoeteren. Die “related posts” worden er automatisch onder gezet. Daar kan ik geen moer aan doen..

   Eerst beter feiten checken voor je iets opschrijft!

 2. Het is inderdaad verschrikkelijk dat een jong mens het zo niet meer ziet zitten door dat K-pesten. Ik heb eerst zitten brullen toen ik het las en daarna werd ik zó boos….

 3. Henk Pladdet says:

  Onbeschrijfelijk. Niet te vatten.. heel erg triest…

 4. James Smith says:

  'deed een amanda todd'… wat een sukkel ben jij.

 5. Niet alleen kinderen en jeugd worden gepest, ook volwassenen op de werkvloer. Heb het zelf helaas ook meegemaakt. In mijn geval omdat ik lesbisch ben. Ik werd genegeerd, ik werd beledigd, niemand gaf me hulp als ik erom vroeg, en kreeg vervelende briefjes in mijn postvak. En als ik naar de leidinggevende ging werd er dood leuk gezegd dat ik (ja ik!) mij assertiever op moest stellen. Maar met de desbetreffende collegae gebeurde niks. Echt belachelijk!

  • Lilian Cauwelaar says:

   ja idd triest…

  • Diana Borg says:

   Om woedend van te worden!! Ik begrijp je helemaal helaas..

  • Nena Dagloos says:

   sommige volwassenen zullen nooit opgroeien. verschrikkelijk zielig als je oud en wijs genoeg behoort te zijn om te begrijpen dat je iemand echt kwetst. stelletje schijterds zijn die pesters, bang voor het onbekende. ik zie het ook veel gebeuren op de werkvloer, managers die zich onvolwassen opstellen en mee pesten met andere collega's. diep en diep triest en er word niks aan gedaan.

 6. Rick says:

  Wat een respectloze titel!

 7. […] blijkt dat Tim Ribberink niet alleen in het echte leven gepest is, maar dat er ook online de nodige galbakken bezig waren om […]

 8. Peter says:

  Wacht even.. Een jongen ziet het leven niet meer zitten doordat een stel klapjosti’s in het zuur hem al jarenlang treiteren en vernederen. En dan zijn er mensen die de verwijzing naar Amanda Todd respectloos vinden?

  dafuq…..

 9. helemaal mee eens James.

 10. Gretel Dondersteentje says:

  Dat de jeugd niet door hebben om zo een jongen te treiteren ,, vindt het afschuwelijk dat het zover het heeft moeten komen , het treiter gedrag van tieners , pubers daarbij ook de meisjes is zo erg , ze schelden , dreigen , en altijd een clubje tegen een , ze moeten de kinderen meer volgen op twitter en facebook en sociale waar de jeugd op zit , en de scholen moeten ook meer aandacht er aan geven , in de pauzes op school plein , de meeste durfen niks te zeggen omdat de pesterijen erger woorden , , want via komt de dreigement wel bij de persoon terecht is het niet via de ping wat ze daar mee kunnen , diep maar diep triest , en voor de pestkoppen , echt wees trots op wat je bereikt hebt , en denk nu maar aan de familie die kapot is van verdriet ,

  • Gretel Dondersteentje says:

   Help mee het pesten te stoppen en deel dit zoveel mogelijk op fb, hyves, Twitter of andere site! Ben jij ook tegen pesten, geef dan een respekt op deze geweldige Kanjer en zijn ouders….Rust zacht lieve Tim, hopelijk heb jij je rust nu ook gevonden! xxx

 11. Willy Baar says:

  verschrikkelijk. Ouders en familie heel veel sterkte!

 12. jim van doorn says:

  Verschrikkelijk nieuws, het prille gevoelsleven van een puber wordt teveel en te vaak onderschat. Laat dit een les zijn voor onze harde maatschappij.
  Sterkte voor zijn ouders en overige verwanten.
  Eric Carmen zong reeds “All by myself “

 13. […] Zelfmoord: Tim Ribberink deed een Amanda Todd tim ribberink – In de Twentsche Courant Tubantia stond een rouwadvertentie voor Tim Ribberink die geplaatst was door zijn ouders. Tim pleegde zelfmoord … […]

 14. Mar says:

  Wat een wausen artikel. Vooral de zin: ‘Het is alleen verschrikkelijk dat jongens zoals Tim Ribberink ervoor kiezen om op deze tragische wijze uit het leven te stappen.’ En dan het woord ‘alleen’.
  En je reactie ‘mekkeren doe je maar op het schoolplein’. Gelukkig heb jij er al veel van geleerd of niet Paul…..

 15. […] te springen By Shiftshaper | November 29, 2012 | Nieuws | No comments Na Amanda Todd en Tim Ribberink is er nu weer een jongere die zelfmoord gepleegd heeft omdat hij gepest werd. De 14-jarige Inias M. […]

 16. […] pesten. Ze vinden het dan zelfs leuk als iemand gepest wordt. We zijn de tragische gebeurtenis van Tim Ribberink nog niet vergeten. Hij pleegde zelfmoord omdat hij vreselijk werd gepest. En dat weet Jeffrey Arenz […]

 17. […] zo aandacht te vragen voor de gezondheidsproblemen van mannen. De maand waarin Nederland haar eigen Amanda Todd verhaal kreeg. En wie herinnert zich de meest geretweette tweet van het jaar niet? “Four more years” […]

 18. Me says:

  Altijd erg als er iemand dood gaat maar als je zelf het gevoel hebt dat je dat zelf moet doen om dat je gepest werd/word is wel heel erg ik hoop dat de pesters zig diep diep schamen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *