Blijf met je poten van onze Luuk Koelman af

by • November 9, 2012 • CoolComments (9)2814

Luuk KoelmanDe column die Luuk Koelman schreef uit naam van Mariska Orbán-De Haas voor gratis dagblad Metro veroorzaakte nogal wat ophef. Koelman zelf zegt alleen spijt te hebben van de timing en niet van de column zelf. Terecht natuurlijk. Een column hoort een maatschappelijke spiegel te zijn en Luuk Koelman is gewoon één van de beste columnisten van ons land.

De Luuk Koelman geschiedenis
Het is ook niet de eerste keer dat Luuk Koelman voor ophef zorgt met een column. In 2003 schreef hij een omstreden column over een vermeende seksuele relatie tussen Yasser Arafat en Gretta Duisenberg. Hierop deed Gretta Duisenberg aangifte van belediging tegen Koelman. De zaak die volgde, werd in hoger beroep gewonnen door Luuk Koelman. Ook zijn stukjes die vanaf 2006 op Geenstijl.nl verschenen raakten bij mensen soms een gevoelige snaar. Prima natuurlijk, want iemand schrijft juist om een ander te raken met woorden. Als het de lezer niet zou raken dan heeft schrijven ook geen zin. Één van zijn mooiste acties was toch wel tijdens het WK van 2010 toen hij onder een valse naam tegen de online editie van het Algemeen Dagblad zei dat hij in Japan woonde en een heel scenario had neergezet waarbij de Japanse coach door de coach van Nederland, Bert van Marwijk, zou zijn vernederd en op revanche uit was. Iedereen tuinde er in. Prachtige kerel, die Luuk Koelman.

Mariska Orbán-De Haas
Dat Luuk Koelman in zijn column de hoofdredactrice van het Katholiek Nieuwsblad, Mariska Orbán-De Haas, op de hak neemt is helemaal niet zo vreemd. Mariska Orbán-De Haas is namelijk een omstreden vrouw die in sommige delen van haar schedel een flink aantal hersencellen mist. Als er iemand in dit land de hoon over zich heen zou moeten krijgen die Luuk Koelman nu ten deel valt is het Mariska Orbán-De Haas wel. Zij schreef ooit een open brief waarin ze de miskramen van Jeanine Hennis-Plasschaert erbij haalde om haar standpunt over abortus duidelijk te maken. Die actie van haar was 100 keer smakelozer dan de column van Luuk Koelman. Ook deed Mariska Orbán-De Haas uitspraken zoals; Homo’s hebben ‘schokkend veel sexpartners’ en ‘heel veel meisjes die lesbisch zijn, zijn vroeger misbruikt’. Dus over het niveau van Mariska Orbán-De Haas hoeven we het al niet meer te hebben, want dat ontbreekt bij die vrouw totaal.

De Column
Luuk Koelman probeerde dat ook duidelijk te maken in zijn column. Hij toonde de hypocriete handels- en denkwijze aan van de vrouw die aan het hoofd staat van het Katholiek Nieuwsblad. Dat deed hij door als onderwerp een jongen te nemen die zichzelf van het leven had beroofd. Deze Tim Ribberink was zelf al door zijn ouders de media ingeslingerd als een statement tegen de pestende medemens. De ouders van Tim Ribberink wilden zo een signaal afgeven dat pesten moet stoppen. Dat is een keuze van die ouders, maar over media-aandacht hadden ze in ieder geval niet te klagen. Doel bereikt zou je zeggen. Toch is het vrij hypocriet van die ouders om over de column van Luuk Koelman te klagen bij dagblad Metro. Tenslotte zijn het die ouders die op een gewaagde manier, die hard bij de mensen binnen kwam, aandacht vroegen voor de tragische dood van hun kind. Dat er dan ook reacties komen in de vorm van een column waarin één van de grootste pestkoppen van dit land (Mariska Orbán-De Haas) neergezet wordt als een totaalmalloot is iets dat ze dan maar voor lief moeten nemen. Zij vroegen aandacht voor dit onderwerp en zij kregen aandacht. Dat ze het smakeloos vinden is ook hun goed recht, maar het vrije woord is belangrijker dan de tere zieltjes van mensen die zelf om aandacht vragen. Luuk Koelman deed niks meer en minder dan de hypocriete gedachtegang van Mariska Orbán-De Haas op een schokkende manier onder de aandacht brengen. Dat het hypocriete voetvolk in Nederland vervolgens de columnist begint te bedreigen is een teken dat sommige mensen de juiste toon van de column niet wisten te vinden. Dat zegt meer over die mensen dan over de columnist.

WIJ STEUNEN LUUK KOELMAN!
www.koelman.com

Pin It

Related Posts

9 Responses to Blijf met je poten van onze Luuk Koelman af

 1. Archie Mey says:

  Als die Luuk Koelman lef had gehad, had ie gewoon zijn eigen naam gebruikt. Nu lijkt het meer op een laffe daad…….

 2. Luc Lodder says:

  Archie snapt de cloe van de column dus HE-LE-MAAL niet!

  Iets met klok horen luiden en niet eens weten dat er een klepel is.

 3. Peter Kuijpers says:

  Natuurlijk mag Koelman die column schrijven, net zo goed als dat Mariska Orban haar idiote mening mag uiten.

 4. […] verschijnenen van een column van columnist Luuk Koelman. Die column leverde hem een stevige stroom kritiek […]

 5. […] verschijnenen van een column van columnist Luuk Koelman. Die column leverde hem een stevige stroom kritiek […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *