Man ontdekt een reuzenanaconda

by • November 11, 2012 • Video, WTF?!?Comments (0)1793

In het kader van bizar nieuws bericht ik u het volgende: Een Zwitserse duiker heeft in de Braziliaanse Amazone een anaconda gevonden van een luttele acht meter lengte. Deze soort slangen worden normaal gesproken tussen de drie en zes meter lang. Natuurfotograaf Franco Banfi was aan het duiken in de rivieren van het Amazonewoud ter hoogte van Mato Grosso. Daar maakte hij onderwaterfoto’s voor zijn website.

Anaconda’s zijn veel geziene gasten in dit gebied, maar exemplaren van ruim acht meter worden zelden aangetroffen. De duiker had het geluk dat hij in de buurt van de immense slang kon komen. De reuzenanaconda had net een capibara (waterzwijn) verorberd en was bezig om het ‘hapje’ te verteren. “Ik was nog nooit zo dicht bij een slang als deze geweest,” schrijft Banfi op zijn YouTube-kanaal. “In het begin is het heel eng, omdat je het dier niet kent en iedereen zegt dat het gevaarlijk is. Maar na een tijdje begrijp je dat er niets zal gebeuren zo lang je de slang maar respecteert.”

Video:

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *