Schietpartij op kickboksgala in Zijtaart

by • November 11, 2012 • CoolComments (0)12902

ZijtaartIn Zijtaart vlakbij Veghel heeft tijdens een kickboksgala een schietpartij plaatsgevonden. Drie mensen raakten zwaargewond. Er zou een ruzie zijn geweest tussen twee mannen, meldt het Brabants Dagblad. Er ontstond een vechtpartij, waarbij de stoelen in het rond vlogen. Een andere man stond vervolgens op en trok een pistool. Hij schoot op de twee ruziemakers en liep via een nooduitgang de zaal uit, melden ooggetuigen aan de regionale krant. Honderden mensen raakten in paniek en vluchtten de zaal uit. Enkele kinderen verstopten zich in doodsangst onder de boksring.

Er is een traumahelikopter gestuurd naar het gala, dat plaatsvond in het dorpshuis in het plaatsje. Het gala genaamd The Battle of Zijtaart vond voor de derde keer plaats. Het gala was rond twee uur in de middag begonnen.

Dit doet het al negatieve imago van de kickboksgala’s natuurlijk geen goed. Misschien was het verstandiger geweest als de organisatie bij de deur iedereen even netjes gecontroleerd had. Op dit moment staan de kickboksgala’s al in een negatieve spotlight en er komt steeds meer druk uit de politiek om dit soort sportevenementen te verbieden. Organisatoren moeten hun verantwoording nemen, maar dat blijkt keer op keer niet te lukken. Zonde…

Weet u meer over deze schietpartij? Neem dan even contact met ons op.

Update:
Een van de zwaargewonden die vielen bij een schietpartij bij een kickboksgala in het Brabantse Zijtaart is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Een ander slachtoffer ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

De man die omgekomen is, zou kickbokspromotor Youssef Sabbahi zijn, de organisator van het gala. De politie kan dat niet bevestigen.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *