Surface tablet van Microsoft is nu al een flop

by • November 12, 2012 • CoolComments (0)1903

Microsofte SurfaceIn tegenstelling tot de iPad van Apple vliegt de Surface-tablet van Microsoft nog niet in grote aantallen de winkel uit. De verkopen van het apparaat zijn bescheiden begonnen, zei topman Steve Ballmer van het technologieconcern afgelopen weekend tegen de Franse krant Le Parisien.

Toch doet de topman van Microsoft geen exacte uitspraken over de verkoopcijfers. Hij wilde nog wel kwijt dat er binnenkort een betere versie op de markt verschijnt met meer rekenkracht. Nu Microsoft zich meer richt op de verkoop van hardware zijn de verkoopcijfers van de tablet heel belangrijk en de lage verkoopcijfers doen het bedrijf geen goed. De verkoop van Windows 8 verloopt soepeler. Eerder zei Ballmer al dat het nieuwe besturingssysteem beter verkoopt dan zijn voorganger Windows 7 in de eerste dagen na de lancering. Tegen Le Parisien zei de topman dat Microsoft de eerste 3 dagen 4 miljoen upgrades naar Windows 8 heeft verkocht.

Dat de tablet van Microsoft het niet zo goed doet is ook niet zo heel vreemd. Zo’n twee weken nadat het apparaat op de Briste en Franse markt verscheen doken de eerste negatieve berichten op in de pers. De tablet slecht geluid hebben en ook over de behuizing waren de gebruikers niet te spreken. Het lijkt er op dat tablets zo goedkoop mogelijk gemaakt moeten worden om vervolgens voor bloedprijzen verkocht te kunnen worden. Alles om de aandeelhouders tevreden te houden. Of de consument dat pikt op de langere termijn is de vraag.

Ook over het bijgeleverde toetsenbord, de Touch Cover, komen veel klachten binnen. De rand van het accessoire begint te rafelen waarna de bedrading zichtbaar wordt. Gebruikers met dit probleem kunnen hun exemplaar gratis omruilen. Een support medewerker van Microsoft geeft toe dat er bij Microsoft veel Touch Covers retour komen.

Micorsoft Surface Tablet

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *