De meldkamer liet je hangen

by • November 13, 2012 • CoolComments (0)1585

De meldkamer liet je hangenHet zal je maar gebeuren. Je krijgt een ernstig ongeluk op de snelweg. Op één of andere manier, dronken of niet, verlies je de controle over het stuur en beland je in de berm. Ondersteboven hang je daar in de auto. Of je nu nog bij bewustzijn bent of niet, ergens zal er een moment geweest zijn dat een stemmetje in je hoofd heeft gesproken die gesmeekt heeft om hulp. Je hebt het geluk gehad dat iemand het heeft zien gebeuren en diegene heeft direct de meldkamer op de hoogte gesteld van het ongeluk.
Hulp is onderweg. Er is nog hoop.

Dat stemmetje wat om hulp schreeuwde heeft je echter weinig geholpen. De hulpverlening heeft naar je gezocht, maar niet gevonden. De bestuurder die het had zien gebeuren heeft netjes gemeld waar hij je ondersteboven had zien schuiven. Hij had zelfs het juiste hectometerpaaltje genoemd. Toch ging het mis. De man vertelde dat het aan de rechterzijde van de A1 gebeurde. Dan denk je, dat moet goedkomen. Tja, dat zou je wel denken, maar in wegbeheerderstermen voert de rechterbaan van de A1 juist de andere kant op. Dus vervolgens hebben de hulpverleners naar je gezocht en een gebied afgestruind op zoek naar een slachtoffer en een wrak op maar liefst vier kilometer afstand van waar je daadwerkelijk lag.

Je zal er maar hangen. Drie hele dagen en nachten, ondersteboven en (zwaar) gewond. Wachtend op hulp die niet komt. Ja, uiteindelijk wel. Uiteindelijk heeft een passerende vrachtwagenchauffeur je gevonden. Te laat.
Waarschijnlijk heb je er zelf niks van meegekregen, omdat je direct buiten bewustzijn was, maar wat nou als dat niet het geval was. Wat zul je gedacht hebben? Heb je nog enig besef gehad van wat er was gebeurd? Hoeveel pogingen zal je gedaan hebben om uit je auto te komen? Hoe hard heb je gehuild en gehoopt op hulp?

Niemand kan het je meer vragen. Ze gaan zelfs niet eens meer onderzoeken of het je eigen domme schuld was, omdat je teveel alcohol had gedronken. Het maakt ook niets meer uit. Je hing daar, ze hebben je gevonden, je familie is op de hoogte gesteld en nu is het klaar.
Eén ding is wel zeker…de faalhazen in de meldkamer en de falende gasten van de hulpverlening zullen niet snel meer hun tunnelvisie gebruiken en volgende keer aan twee kanten op de snelweg de boel nalopen, als ze niet direct iets vinden.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *