Ronald Goedemondt – A must see

by • November 14, 2012 • CoolComments (0)2945

Ronald Goedemondt - A must seeEen aantal dagen geleden had ik de naam van cabaretier Ronald Goedemondt niet eerder gehoord. Er werd mij aangeraden zijn shows eens te bekijken. Dus dat heb ik gedaan en ik kan jullie vertellen dat ik daar geen spijt van heb gekregen.  Tot nu toe heb ik twee shows van de beste man bekeken. “Dedication” en “Spek”. In mijn ogen zijn het beiden aanraders.

Ik zal eerlijk zeggen dat ik aan het begin erg aan hem moest wennen. Hij is in zijn shows nogal van de hak op de tak waardoor ik regelmatig bang was dat hij zijn eigen rode draad in het verhaal kwijt zou raken. Ook komt hij haastig over doordat hij veelal halve zinnen gebruikt en daarna zichzelf corrigeert en vaak op die momenten overspringt naar een nieuw onderwerp. Toch kreeg hij het elke keer weer voor elkaar je weer te brengen naar het juiste onderwerp.

Ik heb mezelf kapot gelachen. Tot aan tranen met tuiten toe. Hij neemt je mee naar zijn kijk op de wereld, welke vaak heel erg herkenbaar is. Die herkenbaarheid maakte mij continue aan het lachen. Ook zijn zelfspot is geniaal. Hij zet zichzelf regelmatig te kakken. Op zo´n manier dat het lijkt alsof hij het, terwijl hij het vertelt, de normaalste zaak van de wereld vindt. Echter door de reactie van het publiek schaamt hij zich voor zijn persoonlijke uitlatingen, waardoor het hilarisch overkomt. Zijn mimiek spreekt boekdelen. Tevens betrekt hij met enige regelmaat het publiek bij zijn show. Er is een goede interactie tussen hem en de bezoekers, wat in mijn ogen hoort bij een goede cabaret-show.

Het zien van deze twee shows heeft mij getriggerd meer van hem te gaan kijken. Hij is een retegoeie komiek! A real must see! Ik zal dan ook zeker de show “Binnen de lijntjes“, die op zaterdagavond 29 december om 22.30 op Nederland 3 zal worden uitgezonden, met veel plezier gaan bekijken.

In de show “Spek” vertelt Goedemondt op een dolkomische wijze het een en ander over zijn grote passie. Het bespelen van zijn tamboerijn (de CL67 uit Gdansk). Aan het einde van zijn show verbaasde hij mij enorm. Wat bleek nou? Ronald speelt daadwerkelijk een aardig staaltje tamboerijn.  Check het filmpje!

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *