Dienstmeisjes in Marokko worden kapotgeslagen als dank voor hun werk

by • November 15, 2012 • CoolComments (0)1508

MarokkoDienstmeisjes hebben in Marokko geen rechten. Ook niet als ze nog maar 8 jaar oud zijn en hard moeten werken voor een miezerig loontje. Als dank krijgen zulke meisjes vaak een pak slaag en worden ze misbruikt. Is heel normaal daar. Echte hulp kunnen deze slachtoffers niet vinden. Dat stelt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch donderdag in een rapport. „Meisjes worden uitgebuit, misbruikt en uren tot werken gedwongen tegen extreem lage lonen. De meisjes weten niet waar ze hulp kunnen krijgen”, constateert Jo Becker van de mensenrechtenorganisatie.

Het is een feit dat de hier wonende Marokkanen zich soms als middeleeuwse randdebielen gedragen, maar in het land van herkomst is dat soort droeftoetergedrag helemaal schering en inslag. Doe je niks aan. Waar bemoeien die mensenrechtenorganisaties zich wel niet mee. Hun land, hun cultuur en hun rechten. Dus als zij denken dat ze het recht hebben om minderjarige meisje uit te buiten en als slaven te behandelen, waar halen wij buitenstaanders dan het recht vandaan om ons er mee te bemoeien. Marokko bemoeit zich toch ook niet met al die kansarme jongeren die hier de boel verzieken omdat Nederland ze geen kans geeft. O wacht…

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *