Paard gered uit vijver Vondelpark

by • November 17, 2012 • CoolComments (0)1607

Paard gered uit vijver vondelparkNee, lieve kinderen, wees gerust. Het gaat niet om Amerigo, het paard van Sinterklaas. Amerigo was tenslotte nog onderweg vanuit Spanje toen afgelopen vrijdag een ruiter met zijn paard rustig door het Vondelpark in Amsterdam reed. Terwijl hij rustig reed, werden hij en zijn paard plots  aangevallen door een loslopende hond. De hond beet het paard in zijn achterbeen, waardoor het in paniek probeerde weg te rennen. Hij gleed uit op het asfalt en het arme beest belandde daarna in de vijver van het Vondelpark.

‘Mijn paard is aangevallen door een loslopende hond. Het dier pakte mijn paard bij zijn achterbeen’. Het paard rende vervolgens in paniek weg en gleed uit op het asfalt. ‘Daarna is ‘ie in het water belandt. Meer is er eigenlijk niet gebeurd’

Met man en macht probeerde men het beest uit het water te halen. Uiteindelijk is het, met hulp van de brandweer, gelukt om het paard op het droge te krijgen. De duidelijk geëmotioneerde jongen heeft het in het filmpje over “een Amerikaanse vechthond”. Wij zijn van mening dat de hond niet de schuld zou moeten krijgen, maar het baasje van de hond. De hond zou immers aangelijnd moeten zijn. Gelukkig is het met een sisser afgelopen en zijn de ruiter en zijn paard weer met elkaar herenigd.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *