Patriot-luchtverdedigingssysteem naar Turkije en 10 miljoen euro naar Syrië

by • November 19, 2012 • CoolComments (1)1056

TurkijeWaar zijn wij als land nou helemaal mee bezig? Eerst kwam deze week het nieuws dat wij wel even 10 miljoen euro naar Syrië gaan overmaken omdat de vluchtelingen zo zielig zijn en onderdak, dekens, kachels en voedsel nodig hebben. Opvallend is alleen dat we tegelijk Turkije willen voorzien van een Patriot-luchtverdedigingssysteem.

‘Het staat buiten kijf dat Turkije onze bondgenootschappelijke steun verdient’, stelde SP-Kamerlid Harry van Bommel. Hij wil voordat hij het groene licht geeft wel opheldering van de regering over enkele vragen. Zo wil hij voorkomen dat de inzet van de Patriots leidt tot een no-flyzone van waaruit rebellen kunnen gaan opereren.

Wie zou die garantie moeten geven en zijn wij als land nou echt zo naïef dat we niet zien dat er aan dit plaatje iets niet klopt? Welke krachten spelen hier een rol? Wie het weet mag het zeggen….

De ChristenUnie laat bij monde van Joël Voordewind weten ‘indien nodig positief’ te zijn. Pieter Omtzigt van het CDA kan zich een dergelijk verzoek ‘goed voorstellen’. Hij en ook Sjoerd Sjoerdsma van D66 willen echter eerst meer informatie van de regering voor ze een besluit nemen. ‘Als het verzoek binnenkomt, moeten we er zo snel mogelijk over debatteren’, aldus Sjoerdsma.

Den Haag wacht een officieel verzoek van de Turkse regering bij de NAVO af voordat de knoop wordt doorgehakt. Bij een verzoek van het Atlantische bondgenootschap hoeft het kabinet strikt formeel het parlement niet om toestemming te vragen.

Nederland steunt Turkije maar wil tegelijk de slachtoffers die door Turkije gemaakt worden van een zak geld voorzien. Ons land is helemaal koekoek….

Update: Als we dan toch bezig zijn kunnen we Gaza ook nog wel even drie miljoen euro geven. We hebben tenslotte geld genoeg.

Pin It

Related Posts

One Response to Patriot-luchtverdedigingssysteem naar Turkije en 10 miljoen euro naar Syrië

  1. […] ligt gewoon in onze aard. We smijten wat wapens naar het ene land en doneren een dot geld aan het andere land. Dat voelt goed. Dan hebben we onze “plicht” weer gedaan en kunnen we onszelf vol trots […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *