Maak de wereld mooier op 12-12-12

by • November 21, 2012 • CoolComments (1)1659

Maak de wereld mooier op 12-12-12Het lijkt alsof de wereld in een negatieve spiraal zit. We mopperen, klagen, miepen, zeuren en de media staat bol van de slechte nieuwsberichten. Tijd voor verandering, lijkt me. Tijd voor positieve vibes. Tijd voor een lach op ons gezicht. Tijd voor leuke dingen. Tijd voor een geweldig initiatief. En die is er!
Een fantastisch initiatief van een kleine groep mensen die hun koppen bij elkaar hebben gestoken en een schitterend idee hebben op tafel hebben gegooid om de wereld een klein beetje mooier te maken. Een simpel, klein gebaar met een groots verwacht effect. Toen ik over de actie las, maakte mijn hart direct een juichsprongetje.

Het idee is om op 12-12-12 om 12.12u een kleinigheidje/cadeautje/hebbedingetje/presentje gewoonweg aan een wildvreemde te geven. Zomaar aan iemand die je op straat tegenkomt of in de trein, in de winkel, bij jou op school, op je werk of bij jou in de straat. Het hoeft niet groot te zijn, het hoeft niet duur te zijn, al maak je een tekening of bak je een taart voor de ander. Het gaat per slot van rekening om het gebaar. Het gaat om de glimlach die je bij de ander op zijn gezicht tovert. Sharing the good vibes!

Dit jaar op 12-12-12 zal de actie voor de vierde keer plaatsvinden. Doordat er op social media veel aandacht aan besteed wordt, lijkt het grootser te worden dan voorgaande jaren. Het wordt opgepikt door de media en de actie gaat zelfs internationaal, doordat de actie door Facebookers ook in het buitenland wordt gedeeld. Geloof me, als dit zo door gaat, wordt projectX glansrijk overtroffen!

Probeer je eens voor te stellen hoe de reactie van de ander zal zijn wanneer je hem of haar een klein gebaar overhandigt. Ik ben vreselijk benieuwd naar de ervaringen van dit jaar van alle deelnemers. Al ben ik net zo benieuwd naar de reacties en verbaasde, maar vooral blije gezichten van alle ontvangers. Eén van de initiatiefnemers vraagt dan ook -wanneer je meedoet aan deze actie- om het te filmen. Gewoon even dat ene moment vastleggen dat je op de ander afloopt, het cadeautje overhandigt en diegene uitlegt waarom je dit doet. Als we al deze filmpjes op de wall van het event zetten of mailen naar Jochem (notoften@home.nl), dan maakt hij er een leuke compilatie van om zo volgend jaar het jubileum te kunnen promoten.

Ben je net zo enthousiast geraakt als ik, na het lezen van dit bericht? Doe je ook mee aan de poging de wereld een beetje mooier te maken? Voel je dan vrij genoeg om dit bericht te delen met je vrienden, familie, collega´s of wie dan ook!!! Maak de wereld mooier op 12-12-12!

Spread the word and make the world more beautiful! 

Pin It

Related Posts

One Response to Maak de wereld mooier op 12-12-12

  1. […] in het huwelijksbootje stappen of zijn gestapt, maar het is vandaag ook de dag van HET wereldwijde Feel Good Event van het […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *