Fred Teeven kan dat downloadverbod in zijn hol duwen

by • November 22, 2012 • CoolComments (0)1611

Fred Teeven is de Tim Kuik van de week!

DownloadverbodFred Teeven kan het niet loslaten. Dat downloadverbod moet en zal er komen. Door de genuanceerdere houding van de PvdA ziet hij nu weer ruimte om plannen in die richting te ontwikkelen. Wij zien ruimte voor plannen om Fred Teeven op een onbewoond eiland te zetten vanwege zijn wereldvreemde denkbeelden.

Donderdag liet de PVDA tijdens een debat over auteursrechten weten dat zij particulieren niet met een downloadverbod willen treffen, maar wel de personen die bedrijfsmatig aan het downloaden verdienen. Waar eerder nog geen steun voor zo’n verbod was, schijnt er nu opeens wel een meerderheid voor een downloadverbod te zijn. Bloedhond Teeven ziet zijn kans schoon en gaat gelijk aan de slag. Maar wie bepaald er waar privégebruik stopt en bedrijfsmatig gebruik begint? Het woord “bedrijfsmatig” is op vele manieren te interpreteren. Fred Teeven zegt dat mensen die kopieën van cd’s of software op marktplaats aanbieden ook onder het downloadverbod zullen vallen. Daar valt inderdaad iets voor te zeggen, maar Fred Teeven staat er om bekend dat hij de grenzen van de wet graag mag oprekken.

Ook de thuiskopieheffingen die voor volgend jaar gepland staan gaan gewoon door. Dat moet wel, aldus Teeven woensdag na het debat, want de Staat wordt aansprakelijk gesteld door makers en het is te kort dag om er iets anders voor in de plaats te brengen. Maar in 2014 moet dit alternatief voor een downloadverbod van de baan zijn. Teeven is erg verheugd dat dit mogelijk is. De heffing van bijvoorbeeld 5 euro op smartphones vindt hij erg oneerlijk, zei hij, omdat die ook betaald moet worden door mensen die zo’n apparaat alleen gebruiken om mee te bellen. Nou en. Die mensen nemen een smartphone. Als ze alleen willen bellen zijn er ook alternatieven.

Nederland kent sinds 2002 een thuiskopieregeling, waarmee heffingen op verkochte lege dragers als cd’s ten goede kwamen aan de rechthebbenden. Een downloadverbod maakt van Fred Teeven de Tim Kuik van de week!

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *