Marc Dutroux binnenkort vrij man?

by • November 24, 2012 • CoolComments (2)2046

Marc DutrouxHet grootste monster dat België ooit gekend heeft komt misschien voorwaardelijk vrij. De procedure voor een eventuele voorwaardelijke vrijlating van de beruchte kindermoordenaar Marc Dutroux is opgestart.

De families van slachtoffers en overlevende slachtoffers van Dutroux hebben vrijdag stukken van justitie toegestuurd gekregen waarmee ze zich in de besluitvorming kunnen mengen. Al is het ondenkbaar dat die zich positief zullen uitlaten over de kans dat deze beruchte kindermoordenaar vrij kan komen.

Het is onwaarschijnlijk dat Dutroux vrijkomt, maar volgens de regels komt hij er voor in aanmerking. Theoretisch zou dat al in mei volgend jaar kunnen. In april vorig jaar vroeg hij al vergeefs een verlof aan.

Dutroux zit sinds 1996 in de gevangenis. Hij werd in 2004 tot levenslang veroordeeld wegens de ontvoering en verkrachting van zes meisjes en de gruwelijke dood van vier van hen. Tot levenslang veroordeelden kunnen na verloop van tijd ook om vervroegde invrijheidstelling vragen.

Dutroux groeide op in Belgisch Congo. Toen zijn ouders scheidden, ging hij bij zijn moeder wonen, in het Waalse Obaix. Hij maakte een rebelse en moeilijke jeugd door maar behaalde uiteindelijk zijn diploma als elektricien. Desondanks was hij vaak werkloos. Dutroux trouwde voor het eerst toen hij 22 was, en kreeg twee kinderen. In 1985 scheidde hij en werd hij door zijn ex-vrouw beschuldigd van mishandelingen. Dat jaar werd Dutroux ook voor het eerst gearresteerd (verdenking van diefstal en verkrachting).

In 1988 trouwde hij voor de tweede keer, met Michelle Martin, met wie hij al een kind had. Samen kregen ze nog enkele kinderen. Sinds het midden van de jaren tachtig zou Martin geholpen hebben bij het ontvoeren van meisjes, naar eigen zeggen omdat ze bang was voor Dutroux.

Pin It

Related Posts

2 Responses to Marc Dutroux binnenkort vrij man?

  1. De personificatie van het kwaad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *