Medewerkers geheime dienst België staan gewoon op Facebook

by • November 26, 2012 • CoolComments (3)865

Geheime DienstWe kunnen wel 10 nieuwe belgenmoppen verzinnen, maar dat gaan we niet doen. Toch werken er bij de geheime dienst van België een paar faalhazen die gewoon op Facebook en LinkedIn te vinden zijn met een simpele zoekopdracht. Met de simpele zoekopdracht ‘Staatsveiligheid’ of ‘Sûreté de l’état’ kunnen ze volgens Vlaamse media eenvoudig worden opgespoord op LinkedIn. Ook op Facebook schrijven medewerkers dat ze werken voor Staatsveiligheid, zoals de geheime dienst heet

Volgens de top van de inlichtingendienst maken de medewerkers zich zo te gemakkelijk tot doelwit van kwaadwillenden.

Wie in LinkedIn zoekt op AIVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst), de Nederlandse tegenhanger van Staatsveiligheid, krijgt overigens de medewerkers van de dienst niet op zijn scherm.

Er is in België al overwogen om lidmaatschap op sociale media voor medewerkers van de geheime dienst te verbieden, maar dat zou op verzet van de vakbonden stuiten. CD&V-senator Dirk Claes heeft laten weten dat hij gaat proberen het probleem politiek op de agenda te krijgen. Of dat nu nog helpt is maar de vraag, want alle media schrijven vandaag over deze slordige medewerkers van de geheime dienst. Kwaadwillenden zouden nu allang op de hoogte kunnen zijn van de identiteit van verschillende medewerkers van de Belgische geheime dienst.

Pin It

Related Posts

3 Responses to Medewerkers geheime dienst België staan gewoon op Facebook

  1. Hahaha, debielen. En dat moet de veiligheid van de staat waarborgen?
    xD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *