CDA: Grenzen iets meer sluiten

by • November 27, 2012 • CoolComments (0)2307

Het CDA lijkt meer PVV-standpunten over te nemen, want CDA-kamerlid Eddy van Hijum roeptoetert dat Nederland en niet Europa moet kunnen bepalen hoeveel grenscontroles gehouden worden. Van Hijum vindt dat het almachtige Brussel op dat gebied veel te veel belemmeringen opwerpt. Oost Europese criminelen en andere illegalen zouden Nederland als een soort walhalla kunnen gaan zien. Het CDA denkt dat grenscontroles dat kunnen verhelpen.

Binnen de zogeheten Schengenzone zijn grenscontroles uit den boze. Hoewel steekproeven wel mogelijk zijn. Daardoor mag de marechaussee volgens van Hijum maximaal coupés per trein controleren en mogen de camera’s aan de grens niet langer dan zes uur per dag draaien. Het CDA-kamerlid wil dat Fred Teeven gaat kijken of de Europese regels niet te streng zijn. “Op dit moment lijkt Nederland het beste jongetje uit de klas”, aldus van Hijum. Van Hijum denkt dat de marechaussee meer mogelijkheden kan krijgen op basis van de huidige regels, maar in het uiterste geval moet Teeven proberen om de Europese regels aan te passen.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *