Het verbod op vloeken werkt niet

by • November 27, 2012 • CoolComments (1)1794

Godverdomme zeg. Was er een verbod op vloeken? Jazeker. Althans in vijftien gemeenten. Alleen schijnt zoiets niet te werken. Hoewel een dergelijk verbod bestaat, heeft er nooit iemand een boete voor gekregen. Niet alleen het vloekverbod heeft bewezen dat het niet werkt, maar ook verboden als rondhangen, zwerfvuil en hondenpoep werken niet omdat ze simpelweg niet te handhaven zijn. Dat wist treinzwerverskrant Sp!ts te melden. Volgens Jan Brouwer, hoogleraar algemene rechtswetenschap mogen de vloekverboden niet eens nageleefd worden. “Vloeken valt onder artikel 7 van de grondwet: de vrijheid van meningsuiting. Iedere rechter maakt er gehakt van.”

Geloof het of niet, maar zelfs de Bond tegen het Vloeken vindt vloekverboden onzin. “Het werkt niet”, zegt Hans Alderliefste. “Men handhaaft toch niet en als zo’n verbod wordt opgeheven denkt iedereen dat er weer gevloekt mag worden.” De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is er ook achtergekomen dat een dergelijk verbod niet werkt en heeft ‘m inmiddels afgeschaft. Zelfs de volgende gemeentes erkennen dat het vloekverbod niet werkt en zullen het ook afschaffen: Barneveld, Elburg, Nijkerk, Nunspeet, Putten, Staphorst, Tholen en Urk. Ben je grof gebekt en woon je in √©en van die gemeentes? Dan kan je binnenkort dus legaal vloeken.

Pin It

Related Posts

One Response to Het verbod op vloeken werkt niet

  1. Mieke Schepens says:

    Het blijkt maar weer eens te meer: ambtenaren moeten vanalles verzinnen om werk te kunnen houden !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *