Ivo Opstelten geeft geen moer om privacy van burgers

by • November 28, 2012 • CoolComments (4)2038

Ivo OpsteltenVandaag kwam Ivo Opstelten weer met een nieuw luchtballonnetje die de privacy van burgers nog verder aantast. U heeft namelijk helemaal geen rechten volgens hem. Zo wil ome Ivo dat versleutelde computerbestanden toegankelijk gemaakt worden voor justitie. Dat wil dus zeggen dat je als verdachte voortaan schuldig bent en je zelf verantwoordlijk bent om je onschuld aan te tonen.

De Telegraaf bracht het nieuws met de kop: “Pedo moet computer ontsleutelen“, maar het zijn niet alleen de kleuterneukers die hun bestanden versleutelen. Denk aan mensen die wel eens filmpjes of foto’s maken van hun slaapkamergeheimen. De telegraaf schrijft verder: “Pedofielen en terroristen kunnen straks niet langer weigeren hun versleutelde computerbestanden toegankelijk te maken voor justitie. Wie niet meewerkt riskeert een flinke straf, schrijft minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) aan de Tweede Kamer.”.

Leest u het. Pedofielen en terroristen. Die twee woorden worden er al snel bijgehaald als het om inbreuk op de privacy van burgers draait. Ieder weldenkend mens heeft namelijk een hekel aan pedo’s en angst voor terroristen. Als justitie of de overheid die woorden gebruikt denkt de gemiddelde burger dan ook al snel dat een wetswijziging in bepaalde zaken alleen maar goed is voor de veiligheid. We zijn het dan ook wel met Geenstijl.nl eens, waar in een artikel staat: “U bent als Nederlander al zo’n beetje de meest afgetapte burger ter wereld, uw vingerafdrukken staan al in uw paspoort, alles wat u online doet is al bekend bij oom agent, u wordt al door een miljoenmiljard camera’s overal waar u gaat in de gaten gehouden en die DNA-databanken zitten eraan te komen, maar nu is het volgens de minister ook tijd dat u aan uw eigen veroordeling mee gaat werken.”

Dat zou natuurlijk van den zotte zijn. We hebben bepaalde rechten in Nederland. Die noemen we ook wel mensenrechten. Want volgens de Europese Rechten van de Mens hoeft een verdachte niet mee te werken aan zijn eigen bewijslast, je bent nog altijd onschuldig tot het tegendeel is bewezen. „Uit niets blijkt dat de versleuteling van informatie écht een probleem is”, zo stelt Bits of Freedom. „Seksueel misbruik van kinderen moet effectief bestreden worden. De beste manier om dat te doen is om de opsporing effectiever en efficiënter te maken. Dat doe je door te investeren in kennis en capaciteit. Van schijnoplossingen wordt niemand beter.”

Toch weet de overheid keer op keer dingen te bedenken die mensen in hun privacy aantast. Nog even en we hebben zelf niks meer te vertellen en dat, ja dat, zouden we niet moeten willen met zijn allen.

Pin It

Related Posts

4 Responses to Ivo Opstelten geeft geen moer om privacy van burgers

  1. dgr says:

    Nederlanders willen geen rechten, die willen alleen maar voorovergebogen gaan staan, laf vies pervers volkje

  2. Kunnen we op 12-12-2012 geen helium ballonnen oplaten met het met porum van Ivo Opstelten misschien een sponsor die die ballonnen kan leveren! En het gebaar maken wegwezen jullie!

  3. wally says:

    Over pedo’s opsporen zijn hoogste baas was de grootste pedo van nederland en met internationalen ervaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *