Trein van Arriva voor de helft in kleuren NS-intercity trein gespoten

by • November 28, 2012 • CoolComments (23)5766

Stunt van het jaar

Arriva

Foto: TLG

Graffiti-spuiters hebben vannacht een spiksplinternieuwe roodwitte designtrein van Arriva voor de helft overgespoten in het geel en blauw van een NS-intercity. Wat ons betreft de stunt van het jaar!

Directeur Anne Hettinga van Arriva spreekt van een ,,misdadige sabotage-actie’’. ,,Onze mensen hebben de afgelopen twee jaar zich keihard ingespannen om op 9 december het traject Zwolle-Emmen vlekkeloos te gaan rijden. Dit is een klap in hun gezicht. Kennelijk zijn er mensen die ons dit niet gunnen.’’ Misschien snapt Anne Hettinga van Arriva niet dat mensen gewoon willen dat hun trein op tijd rijdt en overdadige luxeproblemen er gewoon niet toe doen.

Volgens Hettinga kost het veel inspanning en tienduizenden euro’s om de trein weer bedrijfsklaar te maken. ,, Maar het moet wel, want we hebben vanaf 9 december alle treinen, nodig.’’ De trein kan overigens ook prima rijden in de kleuren van een NS-intercity trein, maar Arriva doet dit liever af als een misdadige sabotage-actie. Wij hier weer lachen om zulke waanzin.

De Arriva-topman laat het er niet bij zitten. ,,We hebben aangifte gedaan. De verf wordt onderzocht en ook worden alle camerabeelden uitgelezen. De topman van Arriva heeft goede hoop dat de daders kunnen worden gepakt. ,, Het is raar dat het moet, maar we gaan nu bewakingdiensten instellen om ons materieel te beschermen.

Dat hielp in het verleden ook niet echt. De treinen in Nederland zijn al jaren doelwit van graffiti-spuiters en er schijnt geen oplossing voor te zijn. Laten we het er maar op houden dat ze meer hebben aan schoonmakers dan aan bewakingsdiensten. In dit geval is oplossen beter dan genezen, want dat kost een heleboel centjes en de treinkaartjes zijn tegenwoordig al te duur. Je mag toch al niks meer in de trein.

Pin It

Related Posts

23 Responses to Trein van Arriva voor de helft in kleuren NS-intercity trein gespoten

 1. Robin says:

  Die kleurstelling is niet de IC-kleurstelling. Dat is de kleurstelling van de oude stoptreinen 🙂

 2. Prachtige actie. Kunst. Chapeau voor de 'daders' 😀

 3. Wouter Nijland says:

  TOF

 4. 10000 den euro's echt niet…wat een onzin gaat er tegenwoordig met emmer en soppie af..

 5. Joost van der Lee says:

  prachtig toch?

 6. Okee, het is vandalisme, maar wel cool gedaan 🙂

 7. 160955 says:

  Dit vinden ze dan weer leuk… Maar wel zeuren over te dure treinkaartjes, de kosten voor deze schoonmaakactie bewaking etc. omdat mensen hun poten niet thuis kunnen houden om leuk te doen, worden anders wel op jou en mij verhaald! Leuk grapje he!?

 8. Hylke
  Hettinga zou hier wat slimmer mee moeten omgaan. Om de klanten wat te laten wennen aan die Arrivaspurts, deze trein gewoon voorlopig laten mee rijden in de komende dienstregeling, en dit naar buiten brengen via posters, omroep in de trein, en via hun Arrivablad. Kortom goodwill kweken bij al die reizigers die hun hele leven al met NS reisden, en nu een nieuwe gastheer aan gaat treffen. Eentje die er de grap van in ziet. Wedden dat Arriva hier mee gaat scoren !!!!!!! Maar ja….. je moet wel de spirit hiervoor bezitten. Aan zieligheid hebben de klanten geen boodschap mijnheer Hettinga, aan het sportief opnemen van deze stunt des te meer !
  vandaag, 19:59
  , Respec

 9. […] : Bloghopper Ces articles pourraient aussi vous intéresser Hollande: Interview Ces53 Chemistry n°2 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *