‘WhatsApp binnenkort niet meer gratis’

by • November 28, 2012 • CoolComments (16)8657

WhatsApp, wie kent het niet. met de app kan je met je contactpersonen gratis berichtjes versturen in sms-stijl. De dienst is in Nederland zeer populair en daarom wordt er dan ook erg veel ‘gewhatsappt’. Er was al vaker sprake dat WhatsApp een betaalde service zou worden, maar het lijkt er nu toch echt op dat het gaat gebeuren. Voor de iPhone-versie moet je al € 0,89 aftikken om lekker te kunnen whatsappen, maar voor Android en BlackBerry is dit nog niet het geval. WhatsApp belooft je een jaar lang gratis gebruik van de dienst. Na dat termijn werd het gratis verlengd, maar binnenkort is dat afgelopen.

Binnenkort zal WhatsApp beginnen aan betalingen via de Play Store. Het zal dan gaan om een experiment. Wanneer dat van start gaat is nog niet bekend, maar een medewerker van de populaire dienst stelt dat het geen prioriteit heeft. Volgens Androidworld.nl hebben sommige gebruikers al een melding gekregen dat hun gratis periode verstreken is. Deze gebruikers worden vervolgens doorverwezen naar een website waar ze vervolgens via Google Wallet of PayPal 1 dollar moeten betalen om weer een jaar te kunnen WhatsAppen. De nieuwe betaalmethode moet dus universeler zijn en het kan dus bijvoorbeeld via een creditcard gaan.

WhatsApp kwam al vaker in het nieuws door problemen met de beveiliging en moderne kettingbrieven die je zogenaamd moest doorsturen om WhatsApp gratis te kunnen blijven gebruiken.

Voor mensen die niet willen betalen voor WhatsApp zijn er genoeg gratis alternatieven als eBuddy XMS. Deze app heeft minimaal dezelfde functionaliteit als WhatsApp, maar je kan dan ook via het web berichtjes versturen. tevens zijn er andere alternatieven als ChatON van Samsung en natuurlijk Facebook en Twitter.

Pin It

Related Posts

16 Responses to ‘WhatsApp binnenkort niet meer gratis’

 1. Jacco Enkelaar says:

  KIK messenger is erg veelbelovend, werkt prima ook http://kik.com/about/.

 2. Edo Peters says:

  Onzin… al vanaf DAG 1 was bekend dat het alleen het EERSTE jaar gratis is. Daarna kost het geloof ik iets van $1,50 per jaar. Boeien…

 3. Heb ook melding gekregen op mijn htc android4 dat binnen 2 wk. mijn gratis dienst verloopt. of ik even wil betalen.

 4. Edo Peters says:

  Die kosten per jaar zijn trouwens maar $ 0,99 (€ 0,76) dus waar hebben we het eigenlijk over…

 5. Loeloe Wie says:

  gewoon lekker met z'n allen aan de vyber!

 6. Loeloe Wie says:

  *viber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *