14-jarige Inias M. pleegt zelfmoord door van viaduct te springen

by • November 29, 2012 • CoolComments (2)2913

ZelfmoordNa Amanda Todd en Tim Ribberink is er nu weer een jongere die zelfmoord gepleegd heeft omdat hij gepest werd. De 14-jarige Inias M. sprong van 8 meter hoog viaduct op weg naar school en werd overreden door een vrachtwagen. Hij was op slag dood.

Inias zou de afgelopen weken stelselmatig te grazen zijn genomen door een medeleerling. De pestkop schold hem uit, bedreigde hem en perste hem af. De angst om opnieuw doelwit te worden, werd de jongen woensdagochtend waarschijnlijk te veel.

Medeleerlingen van het atheneum in Liedekerke hebben geschokt gereageerd op de dood van hun klasgenoot. De schoolleiding heeft psychologische hulp ingeroepen voor de scholieren. Op een speciale Facebook-pagina stroomden ondertussen al duizenden steunbetuigingen binnen. “‘Laten wij dit niet bestempelen als een standaardgeval van pesten. Er zijn schuldigen in dit verhaal en ik hoop dat zij zwaar worden aangepakt. Niemand hoort zelfmoord te moeten plegen en zeker niet een jong kind’, zo schrijft iemand.

De laatste tijd plegen er steeds meer kinderen zelfmoord omdat ze gepest worden. De rol van de media zou ook eens onder de loep moeten worden genomen. Hoe meer websites en kranten over dit zelfmoordacties schrijven, hoe meer jongeren op het idee komen om zelfmoord te plegen. Ja, wij schrijven er ook over en eigenlijk zouden we dat niet moeten doen. De gevallen die de media halen zoals die van Amanda Todd, Tim Ribberink en nu Inias M. zijn blijkbaar  praktijkvoorbeelden voor velen. Na dit bericht zullen wij dan ook niet meer over zelfmoord onder jongeren schrijven. Wij moeten tenslotte als beste website van Nederland het goede voorbeeld geven.

Pin It

Related Posts

2 Responses to 14-jarige Inias M. pleegt zelfmoord door van viaduct te springen

  1. Mieke Schepens says:

    Vreselijk…maar ik ben het niet eens met de bewering dat de media dit niet mogen berichten. Als je gaat bedenken dat jongeren alleen door dit soort berichten op het idee komen, kun je ook berichtjes als “heerlijk door de duinen wandelen” gaan verbieden omdat je niet overal door de duinen mag lopen. Men weet echt wel wat kan en wat niet, is mijn mening…
    Het blijft een feit dat het vreselijk is dat iemand zó tekeer ging tegen deze knul, dat hij geen andere uitweg meer zag.
    Goed dat er over geschreven wordt !

  2. Kakastront says:

    ER IS OOK EEN LIEDJE OVER, MIEKE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *