Tatoeage-inkt bevat kankerverwekkende stoffen

by • November 29, 2012 • CoolComments (0)1507

Tatoeage-inktUit een Duitse studie blijkt dat er in tatoeage-inkt vaak kankerverwekkende stoffen zitten. Het is dus hard nodig dat er onderzoek komt naar de giftige stoffen in tatoeage-inkt, zeggen gezondheidsdeskundigen. Ook de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) vindt regelmatig giftige stoffen in tatoeage-inkt.

De onderzoekers willen weten wat de gezondheidseffecten zijn op lange termijn van de giftige stoffen. Daar is nu nog te weinig over bekend. “Er is geen grootschalig onderzoek gedaan naar de langetermijneffecten van tatoeages”, vertelt Paul Janssen, risicobeoordelaar van het RIVM. “De consument verwacht dat het veilig is, maar eigenlijk weten we dat helemaal niet zeker.”

Janssen zou zijn eigen kinderen daarom afraden om een tatoeage te laten zetten.. “Wie een tatoeage neemt, laat een behoorlijke hoeveelheid kleurstoffen in zijn huid injecteren. Hoeveel daarvan het lichaam ingaat, weten we niet precies. Wat we wel weten is dat er soms benzidine in voorkomt en dat kan blaastumoren veroorzaken.”

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *