Eindelijk! 130 op verbreedde A2

by • November 30, 2012 • CoolComments (0)1832

Wie kent dat hele brede stuk van de A2 tussen Amsterdam en Utrecht niet? Vooralsnog mocht daar maximaal 100 kilometer per uur worden gereden. Je moest dan ook niet harder rijden, want dan kreeg je met flitsbollah te maken en volgde er een leuke rekening op je deurmat. Maar dat gaat veranderen. Vanaf komende nacht 0:00 uur mag je op dat stuk je snelheidsmeter de befaamde 130 aan laten tikken. JIPPIEEEE! GASSEEEEEEN! Wat is die Minister Schultz van Haegen toch een schat! Zij streek over haar hart en kwam de klagende automobilist tegemoet met een snelheidsverhoging.

Tot voor kort gold er een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur, wat resulteerde in een vloedgolf van verontwaardigde automobilisten. Dan rij je over een vijfbaans asfalthemel en dan mag je maar honderd! Tot overmaat van ramp werd er ook een trajectcontrole geplaatst. Want ja… de overheid zit in geldnood, dus er moest geld uit de portefeuilles komen. De verhoogde maximumsnelheid geldt niet de hele dag door. Je mag alleen tussen 19:00 en 06:00 130 rijden. Dat geldt dus ook in de weekenden. In andere gevallen blijft de maximumsnelheid van 100 kilometer per uur gewoon gelden.

Op 23 juli werd er op dit stuk trajectcontrole ingesteld. Tot een maand geleden werden er maar liefst 190.000 hardrijders op de bon geslingerd. Dat leverde de schatkist maar liefst 13,5 miljoen euro op. Dus je bent nog steeds gewaarschuwd. De trajectcontrole blijft ook gewoon werken wanneer je er 130 mag tuffen. Zo en nu die nieuwe maximumsnelheid komende nacht ingaat, mogen de automobilisten niet meer klagen.

Pin It

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *