Help de speelgoedbank

by • November 30, 2012 • CoolComments (7)4044

speelgoedbankEr zijn een heleboel hulporganisaties binnen ons land. Voor van alles en nog wat is er een goed doel te vinden. Veel goede doelen steunen andere landen. Daar waar er weer een aardbeving is geweest, daar waar het geld op is, of daar waar ze geen tot weinig water hebben, zijn wij Nederlanders bijna altijd bereid te helpen. Maar staan we er ook weleens bij stil hoeveel Nederlanders onze hulp kunnen gebruiken?

In deze tijd van crisis zijn er vele gezinnen in eigen land die onder de armoedegrens leven. Zij kunnen niet zomaar even iets leuks doen. Deze gezinnen kunnen niet gewoon even op vakantie, wanneer ze dat willen. Zij moeten bij elk beetje geld wat ze uitgeven drie keer nadenken en beslissen of zij het wel écht nodig hebben of dat het slechts ‘overbodige’ luxe is. Gelukkig bestaan er instanties zoals de Voedselbank en het Leger des Heils. Deze instanties bestaan veelal uit vrijwilligers die zich inzetten voor de hulpbehoevenden in ons land.

De dure maand staat inmiddels weer voor de deur. Van Sinterklaas, kerst en oud en nieuw zou iedereen in Nederland toch moeten kunnen genieten? Elk kind zou toch een cadeautje in zijn of haar schoen moeten krijgen? Voor velen is het een gewoonte om bakken met geld uit te geven aan cadeautjes en lekkernijen voor de feestdagen, maar er zijn dus (te)veel gezinnen, die dit niet kunnen. Zij moeten misschien hun kleine grut teleurstellen. En in onze ogen zou dat niet nodig hoeven zijn. Daarom laten wij, van Bloghopper, jullie kennismaken met de Speelgoedbank. De speelgoedbank zet zich in door zoveel mogelijk speelgoed in te zamelen, zodat ouders, verzorgers, opa en oma’s, maar vooral kinderen zelf speelgoed kunnen komen halen. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Iedereen heeft wel wat oud speelgoed liggen, waar niets meer mee gedaan wordt, niet waar? Wees een held en lever het in bij de speelgoedbank. Ook al is speelgoed geen eerste levensbehoefte, voor de ontwikkeling van kinderen is speelgoed belangrijk. Ieder kind heeft recht om te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders. Laat onze kinderen niet lijden onder de slechte economie. Laat onze kinderen niet de dupe worden van de heren en dames politici. Geef!!

Speelgoedbanken zijn er verspreid over verschillende steden. Rotterdam en Amersfoort hebben een eigen website. Voor een speelgoedbank in andere dorpen of steden kun je het beste de website van je eigen gemeente bekijken.

Pin It

Related Posts

7 Responses to Help de speelgoedbank

 1. Mieke Schepens says:

  Leuk idee. Wist ik helemaal niet. Tot nu toe heb ik altijd alles naar de Kringloopwinkels gebracht of aan familie gegeven…

 2. Koos van den Barselaar says:

  Een speelgoedbank is een mooi initiatief, maar een speelotheek is ook mooi. Verspreid over het hele land en zeer regelmatig ander speelgoed voor heel weinig geld.

 3. Nathalie says:

  En ze zitten niet alleen in Rotterdam en Amersfoort!
  Type op google speelgoedbank in en er komen er zo een heel aantal tevoorschijn!

 4. Ja, speel-o-theek heb je ook… maar het blijkt dat mensen die in aanmerking komen voor de speelgoedbank geen lidmaatschap en 'leengeld' kunnen missen. Daarnaast is het zo dat als er eens iets kwijt of beschadigd raakt er ook een bedrag betaal moet worden bij verschillende speel-o-theken.

  Wil niet zeggen dat een speel-o-theek niet een mooi iets is! Maar denk in de meeste gevallen niet voor de doelgroep waar de speelgoedbank voor bestaat.

 5. […] eerder deze maand lezen dat de 12-12-12-actie een groot succes was en stonden wij even stil bij de arme kindertjes in Afrika in ons eigen land. En natuurlijk niet te vergeten…onze held Jacques Smits die zijn […]

 6. Best4Kids says:

  Dit is alweer een leuk initiatief! Misschien kunnen we samen met de webshop http://www.best4kids.be iets samen doen met houten speelgoed?

 7. Goodtoys says:

  Wij willen ook graag dit initiatief steunen. Kom met suggesties!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *